Улюбленець жінок і неприємностей. Що рятувало і вбивало Джонні Деппа

Зовсім недавно артист, сценарист, музикант і продюсер зі світовим ім'ям, відзначивши своє 50-річчя, відвідав Росію з концертами в складі групи «Голлівудські вампіри». Поводився добре. Скандалів не влаштовував, ходив по музеях, оглядав пам'ятки і фотографувався з усіма бажаючими.

Але таким Депп був не завжди. Важке дитинство, “безбашенна” юність, алкоголь, наркотики, депресії і вибуховий характер не особливо сприяли швидкому сходженню на голлівудський олімп.

Так він на нього ніколи особливо не прагнув. Сходження це сталося практично саме собою. Майбутній актор ріс в досить неблагополучній родині. Джонні згодом згадував, що мати не приділяла йому ніякої уваги. Вона сварилася як швець, курила як паровоз, і була схиблена на грі в карти. Батько ж дуже любив випити і в п’яному стані часто бив і дружину, і дітей. Єдиною близькою людиною для Джонні був його дідусь. Але його не стало коли хлопцеві виповнилося дев’ять років. З цього моменту хлопець опинився повністю наданий сам собі.

З 12 років він почав палити, пристрастився до алкоголю і наркотиків, через що мав постійні проблеми в школі. Мати на труднощі сина особливої ​​уваги не звертала, але одного разу вирішила зробити йому подарунок - купила Деппу дешеву електрогітару. Музика серйозно захопила Джонні. У ній він знаходив порятунок від багатьох підліткових проблем і труднощів. У підсумку, коли батьки розлучилися, він, прихопивши гітару, пішов з дому до свого приятеля. Разом вони організували гаражну групу і навіть мали невеликий прибуток від рідкісних виступів у нічних клубах.

У складі цієї доморощеної групи Деппа одного разу запримітив легендарний Іггі Поп. Він запросив хлопців виступити на своєму концерті. Відмовлятися було нерозумно.

За лаштунками концерту Іггі Попа Джоні випадково познайомився з іншою знаменитістю - актором Ніколасом Кейджем. Ніколас в свою чергу звів хлопця зі своїм агентом, щоб той пройшов проби для зйомки у фільмі «Кошмар на вулиці В’язів». Депп був упевнений, що мова йде про епізодичну роль, тому сильно здивувався, дізнавшись, що в підсумку за ним закріпили одну з головних ролей.

Незважаючи на настільки яскравий кінодебют і успіх фільму, Депп навіть не думав про продовження акторської професії. Музика стала для нього головним у житті.

Але голлівудські режисери і продюсери так не вважали. Деппу стали регулярно надходити пропозиції знятися в тій чи іншій картині, причому фільми ці були далеко не третьосортними. Кіно приносило непогані гроші. Їх актор збирався інвестувати в розвиток своєї групи. Однак в останній момент він поміняв своє рішення і витратив все на акторські курси. І не дарма, адже в кінцевому підсумку світ побачив Пірати Карибського Моря, і це вже було всесвітнє визнання!

Любовні помилки

Кінокар’єра Деппа стала розвиватися семимильними кроками. Росла його популярність, а разом з нею і гонорари. Єдине, що Джонні категорично не подобалося в акторській професії, так це пильна увага фанаток. Ховатися, маскуватися у нього ніяк не виходило. У підсумку довелося і спробувати отримувати від жіночої уваги максимальне задоволення.

Вперше Джонні Депп одружився, коли йому було 20 років. Його обраницею стала гримеркш, яка була старша за нареченого на п’ять років. Їх шлюб протримався два роки. Відтепер новоявлений секс-символ вирішив не поспішати оформляти стосунки офіційно. У підрахунках романів Деппа збилися не тільки журналісти світських хронік, а й сам актор. Вайнона Райдер, Шерлін Фенн, Дженніфер Грей - Джонні міняв жінок, як рукавички. Так тривало до тих пір, поки в 1998 році під час зйомок картини «Дев’яті врата» актор не познайомився зі співачкою і актрисою Ванессою Параді. Ніхто не вірив, що цей роман триватиме довше кількох місяців. Але саме Ванесса змусила химерного і легковажного актора стати розсудливим. Вони практично відразу стали жити разом. Їхні стосунки тривали 14 років. У пари народилося двоє дітей. Але в один момент і цей шлюб Деппа розпався.

Актор зустрів нове кохання - актрису Ембер Херд. Про їхній роман досить швидко стало відомо громадськості. Джонні і Ванесса вирішили розлучитися, але при цьому залишилися друзями і нерідко проводять час разом. В одному зі своїх інтерв’ю Джоні Депп зізнався, що його розрив з Ванессою був помилкою. Шлюб з Ембер Херд тривав лише рік, а розлучення обернувся низкою судових позовів, скандалів, взаємних звинувачень і потоками брехні.