Тепло і економно: вибираємо обігрівач для домівки

Мерзнемо вдома, чекаючи, коли включать центральне опалення, чи може ваші батареї погано гріють? Пора йти за обігрівачем! Але який купити, і у чому основні відмінності між обігрівачами «масового попиту»?

Є кілька різновидів таких приладів, і якщо ви визначитесь з придбанням конкретного типу, завітайте до інтернет-магазину waveshop.com.ua, там ви по вигідній вартості зможете придбати якісний сучасний обігрівач.

Конвектор

Фахівці вважають його найбільш зручним для обігріву квартири. Принцип його роботи такий: холодне повітря надходить через отвори в корпус приладу і, стикаючись з гріючим елементом, виходить назовні теплим. Існують підлогові конвектори на коліщатках, а також настінні.

Плюси: економічність - обігрівач споживає енергії приблизно на чверть менше масляного. Кожух приладу не розігрівається до високих температур, тому виключені опіки при дотику. Безшумний, компактний. Відмінне рішення для кімнат з великими вікнами або балконом, а також дитячих - перегороджує шлях протягам.

Недоліки: потоки циркулюючого повітря «підхоплюють» пилюку, яка з часом осідає на нагрівальному елементі, з’являється неприємний запах при нагріванні, знижується ефективність роботи приладу. Тому регулярно здійснюйте його чищення: відключивши від мережі, пилососьте вентиляційні отвори і решітки.

Тепловентилятори

Це найдемократичніші за ціною прилади, якщо мати на увазі найпростіші конструкції. Повітря гріється від відкритої спіралі або керамічного нагрівача, а лопаті вентилятора женуть його в приміщення. Багато моделей мають вентилятор з поворотом, що значно розширює зону обдування і різко прискорює подачу теплого повітря.

Новинка ринку - теплообігрівачі без вентилятора: частина його корпуса є овальне кільце, що має по всьому колу вузьку щілину. Через неї вбудована в прилад турбіна жене підігріте повітря під тиском. Швидкість обігріву фантастична плюс маса додаткових опцій - прилад навіть сам «діагностує» неполадки! Але і ціна у нього космічно висока.

Плюси: забезпечує швидкий обігрів, має компактні розміри (прилад можна розмістити на підлозі, столі або закріпити на стіні). Дуже економічний у використанні електроенергії.

Недоліки: у таких обігрівачів високий рівень шуму.

Масляний

Багато років залишається популярним. Принцип його роботи простий: в герметичному металевому корпусі, наповненому мінеральним маслом, встановлена ​​металева спіраль.

Плюси: висока надійність, низька ціна і безвідмовна робота. Після виключення приладу він продовжує досить довго зігрівати повітря, так як масло має високу теплоємність.

Недоліки: високе енергоспоживання. Приладу потрібен час (15-20 хвилин), щоб розігрітися і почати віддавати тепло. Моделі, які не обладнані термостатом, розігріваються до високих температур: дотик до поверхні приладу може привести до опіків. Підвищує сухість повітря в приміщенні, а це часом призводить до подразнення дихальних шляхів і загострень бронхіту і астми.

Керамічна панель

Номер один по економічності на ринку вважається керамічна панель. Нагрівальний елемент - з металу з високою тепловіддачею поміщений в термостійку керамічну плиту, яка і поширює теплові інфрачервоні промені. Сама плита закріплюється в металевий корпус, що забезпечує конвекцію.

Велика перевага - естетський вид панелі. Мінімалістський дизайн впишеться в будь-який інтер’єр, до того ж, керамічну панель можна повісити і на стелю, і на стінку. Тепер головне: енергоспоживання такого обігрівача - 0,2 до 2,5 кВт / год (залежить від розміру). Для обігріву кімнати в 20 кв. м буде витрачено 1 кВТ електроенергії за 1 год. Але повністю прогріти кімнату можна за максимум 2 години. Багато особливо цінують ще й те, що панель може бути з нанесеним будь-яким малюнком, тим самим ставши вишуканим декором для кімнати.