iTank - триколісний мопед як транспорт майбутнього

Нещодавно на популярному сервісі колективного фінансування Kickstarter стартувала кампанія зі збору коштів на досить цікаву модель триколісного мопеду Doohan EV3 iTank. Його розробив інженер Катрік Рам, творець електровелосипеда Zeitgeist, представленого навесні цього року. Рам вважає, що в майбутньому люди перейдуть на більш мобільні види транспорту і віддадуть перевагу триколісним системам. Про цю розробку пише видання TechCrunch.

Если вам требуются качественные оригинальные и недорогие запчасти для мопеда Альфа, а также других популярных моделей, воспользуйтесь выгодными предложениями от интернет-магазина moped.in.ua.

Скутер iTank оснащений двигуном Bosch та знімними літій-іонними батареями, які повністю заряджаються за 6 годин. Мопед може розігнатися до 45 км / год за 4,6 секунд. Запас ходу складає 100 км, але за словами Рама, може досягати і 160 км.

На думку винахідника, iTank - це ідеальний вид транспорту для тих міських просторів і зон, де незручно пересуватися на автомобілі, але при цьому не хочеться йти пішки. Невеликі провулки, двори, прибережні зони, трейлерні парки та майданчики для гольфу найкраще підійдуть для використання триколісного мопеда. При необхідності транспортний засіб може піднятися на пагорб нахилом до 15 градусів, але, як зауважує розробник, бажано кататися на ньому по плоскій місцевості.

Рам планує зайняти нішу, яку не вдалося завоювати Segway. Кілька мопедів iTank вже замовив Amazon. Катрік Рам також веде переговори з відділеннями поліції, приватними охоронними підприємствами і окремими компаніями, наприклад, з Camping World.

Мінімальна вартість iTank на Kickstarter становить $ 4000 - досить дорого, але цілком прийнятно для триколісних скутерів, яких на американському ринку практично немає.

Як зазначив Рам, iTank втілює собою транспорт найближчого майбутнього. Автомобілі стають все меншими, але чотириколісний транспорт займає надто багато місця. Двоколісний транспорт підходить далеко не всім - так його навряд чи стануть використовувати літні люди. З цієї точки зору триколісний мопед - це оптимальний варіант для міської мобільності.