Як купити якісну бензопилу

Щоб заготівля дров пройшла успішно, необхідно заздалегідь потурбуватися з вибором відповідного обладнання. Для рубки лісу знадобитися хороша сокира і бензопила, і якщо з вибором сокири в принципі складнощів немає, то вибрати відповідну "автоматичну" пилу завдання складніше.

Если требуется хорошего качества купить поршневую на бензопилу, а также другие запчасти для инструментов бытового и профессионального назначения, воспользуйтесь выгодными предложениями от компании «Benzo-zip».

Процес проведення заготівлі дров досить трудомісткий, і вимагає великої кількості часу і фізичних сил. Щоб полегшити собі виконання багатьох завдань, слід грамотно вибирати обладнання для заготівлі дров. Розпил колод в минулі часи проводився за допомогою дворучної пилки і займав надзвичайно багато часу, а про кількість витрачених сил і говорити не доводиться. У наш час для спрощення роботи з деревиною придумані бензопили, які можуть стати для вас відмінним помічником.

Вибираючи собі відповідну бензопилу для заготівлі дров, слід відразу ж подбати про запасні частини до неї, і додатково купити запасний ланцюг, напилок (точило для ланцюга), оливу для двигуна рекомендовану виробником, якісний бензин для заправки. Відзначимо, що розведений з олією бензин зберігати в паливному баку бензопили не рекомендується, тому необхідно повністю витрачати запас палива. Щоб не було нагару, олію краще використовувати синтетичну або напівсинтетичну, якщо ви не збираєтеся купувати спеціально розроблений склад від виробника бензопили.

Окремо хочеться розповісти про напилок, яким заточується ланцюг. Варіант цей кращий точильного верстата, оскільки той знімає більшу кількість металу, а значить знос ланцюга йде швидше. Після виходу ланцюга з ладу, слід поміняти його на новий, придбаний у офіційного дилера. Вибір бензопили ґрунтується на кількості робіт. Якщо брати апарат для дачі, то можна придивитися до техніки моделей від Husqvarna, або Stihl. Для заготівлі лісу, зокрема рубки дерев, слід розглянути більш потужні варіанти. При цьому варто розуміти, що велика потужність передбачає більшу вагу, яку в подальшому ви неодмінно відчуєте при розпилі дрібниці.

Для заготівлі дров багато експертів рекомендують вибирати невеликий, потужний агрегат з гострими лезами. Бажано, щоб вага пристрою не доставляла вам дискомфорт, з легким приладом легше справлятися тривалий час. На ринку будівельного інструменту присутні гідні агрегати вітчизняного виробництва, але поки інформації про них недостатньо. Китайські аналоги традиційно не сильні в якості.

Багато фахівців позитивно відгукуються про бензопили марки Husqvarna, називаючи їх одними з кращих, інші ж навпаки, закликають використовувати Stihl. Вибирайте той варіант, який за ціною і якістю в даний момент буде для вас оптимальний. Якщо брати техніку марки Stihl, то вона обійдеться трохи дорожче, ніж схожі моделі від виробника Husqvarna.

Бензопили від Хускварна і Штилю, навіть нижчих моделей, відмінно справляються з товстими стовбурами і гілками дерев. Єдине що потрібно пам’ятати, що іноземна техніка любить виключно свої запчастини, а також спеціальну оливу до використовуваного бензину і ланцюги. У той же час запчастин для роботи апарату багато не потрібно, оскільки бензопила вельми надійна, особливо якщо за нею добре і регулярно доглядати.

Догляд за бензопилами простий: після кожного застосування слід чистити ланцюг і зовнішню частину агрегату, під час кожної заправки необхідно змащувати зірочку ланцюга солідолом, в разі потреби слід точити ланцюг. Гострий ланцюг дозволяє швидше і якісніше проводити роботи, і в той же час зменшує навантаження на двигун апарату. Якщо стежити за своєю бензопилою, проводити з нею необхідні маніпуляції, то і служити вона буде не один десяток років.