Що таке репрографія і її застосування

Збереження різної інформації стало свого роду першочерговим завданням для багатьох сфер людської діяльності. Так, без існуючих історичних документів не розвивалося б архівна справа, певні жанри кіноіндустрії і мистецтва в цілому, так і сама історія. Саме тому в багатьох будинках з'являються не тільки комп'ютери, але і принтери.

Однак найчастіше подібних пристроїв виявляється недостатньо, щоб повноцінно зберегти достовірний вигляд того чи іншого текстового або візуального носія. Саме тому розвивається такий вид діяльності як репрографія, яка займається копіюванням факсимільного або поліграфічного типу на світлочутливі джерела. Вона працює з величезною кількістю обладнання, наприклад, з CTP-апаратами.

Різновиди репрографії

Репрографія дозволяє відтворити копію зображення, яка буде максимально відповідати оригіналу за всіма параметрами. Вибір конкретного копіювального обладнання залежить від потрібного результату. До репрографії відносять:

- фотографію;

- світлокопіювання;

- мікрофільмування;

- термокопіювання;

- електрофотографії.

Згідно з цим можна говорити про способи репрографії.

- Фотографування: в його основі - використання галогенідосрібних носіїв, які здатні відреагувати на випромінювання спектру (а точніше - його видимої частини).

- Електрофотографування: тип репрографії, який використовує носії, здатні змінювати свої електричні характеристики під впливом випромінювання.

- Термографія: задіює носії, які також змінюються, але вже під дією теплового впливу.

- Діазографія - тут носії реагують на ультрафіолетову складову спектра.

- Трафаретний друк: задіюється друкована форма, через яку на іншу поверхню переноситься інформація.

- Гектографія: на  полотно наноситься рідина, здатна розчиняти барвник.

Для того, щоб займатися репрографією, необхідно мати у своєму розпорядженні специфічним обладнанням, а також потрібно володіти певними навичками і вміннями. Саме Репро24 - репроцентр Киев має на озброєнні весь необхідний арсенал. Кваліфіковані фахівці працюють на сучасному обладнанні. Експерти-професіонали детально проконсультують клієнта, проінформують про стадії роботи і посприяють в отриманні основних копій документів якомога швидше незалежно від масштабу робіт.

Вивід друкованих плат фахівці здійснюють протягом доби. Майстри готові приступити до роботи з макетами необмеженого розміру. Клієнт отримує продукт, якому не потрібні редагування і коригування. Щорічно через конкуренцію вартість даних послуг знижується і для обробки великої обсягу документації знадобиться невеликі кошти.