Глава Amazon хоче колонізувати Місяць

На Місяць, схоже, зараз хочуть всі: росіяни, американці, китайці, індуси і начебто навіть Пакистан. Власні програми з освоєння Місяця розробляють як державні організації, які отримують гроші з бюджету своєї країни, так і приватні. Що стосується останніх, то на днях полку прибуло - Місяцем вирішив зайнятися і Джефф Безос - офіційно найбагатша людина світу.

Причому мова йде не про місяцеходи, а про керовану місію, яку планує відправити на природний супутник Землі компанія Blue Origin. Проект освоєння Місяця отримав назву «Blue Moon». Компанія оголосила про сам проект дещо пізніше, ніж він почав реалізуватися - зараз вже є певні розробки.

Варто відзначити, що раніше Безос і його співробітники вже виносили на загальне обговорення можливість освоєння Місяця силами приватної компанії.

В ході реалізації проекту Blue Moon компанія планує заснувати невелику колонію, яка дозволить все-таки почати експансію хоча б на об’єкти ближнього космосу. Представник компанії Blue Origin заявив, що програма Blue Moon є першим кроком в забезпеченні можливості посадки астронавтів на Місяць, причому не тільки для астронавтів США, але і для потенційних клієнтів з інших країн.

Для того, щоб люди могли жити на Місяці, у них має бути постійний зв’язок із Землею. А планета, в свою чергу, повинна мати можливість доставляти тонни вантажів на поверхню Місяця. В іншому випадку колонія побудована не буде. Якщо все вийде, що вчені Землі зможуть детально вивчити Місяць, включаючи її ресурси, характеристики поверхні і багато іншого.

До речі, 2023 рік настане всього через п’ять років, чекати залишилося зовсім недовго. Це дуже невеликий термін для виконання такої амбітної мети, як побудова колонії людей на Місяці. Природно, на все це потрібні величезні кошти. Компанія планує запросити їх у міжнародних і американських партнерів, включаючи НАСА.

«Blue Moon міцно вкорінивсявся в наших планах на майбутнє. Завдяки масштабу проекту, а також бажанням співпрацювати з боку уряду ми вже трохи просунулися в реалізації наших задумів. Мені здається, що нам все вдасться, багато в чому завдяки тому, що один з наших партнерів - агентство НАСА», - заявив представник Blue Origin.

Що стосується самого агентства, то воно вже давно будує різні плани, які передбачають висадку людини на Місяці. В тому числі, і з метою створення колонії. Лендери, які можуть доставити кілька тонн вантажів на Місяць, вже розробляються. НАСА планує представити їх в 2020 році. І це, до речі, дуже добре корелює з термінами, встановленими Blue Origin. Найімовірніше, агентство і компанія Безоса вже щосили планують спільну роботу над одним великим проектом.

У найближчі кілька років Blue Origin бажає реалізувати багато чого цікавого. Компанія планує здійснити, зокрема, такі роботи:

- Запуск програми космічного туризму, політ суборбітального корабля New Shepard до кінця цього року;

- Розробка двигуна BE-4, що працює на зрідженому метані;

- Розробка орбітальної ракети New Glenn, для якої і створюються двигуни, про які йде мова вище.

Перший запуск запланований на 2020 рік. Причому деякі компанії вже домовляються з Blue Origin про фрахтування вантажу для доставки на орбіту в 2020-му році або трохи пізніше.

Заказывайте у нас оригинальные Акты выполненных работ, этот важный документ, оформленный согласно вашим требованиям, позволит существенно сэкономить, и привести в порядок бухгалтерию.