Bitcoin і Ethereum готуються до зльоту

Експерти вважають: загальна сума капіталізації ринку криптовалют на початок майбутнього року практично подвоїться, досягнувши 500 мільярдів доларів. В чому причина такого злету?

Завдяки популярному обміннику електронних валют casherbox.com ви зможете швидко, вигідно і безпечно обміняти свої криптовалютні гроші на долари, євро і гривні.

Спостерігаючи зниження основних криптовалют, багато гарячих прихильники майнінгу холонуть на очах. Розбрід і хитання в рядах власників блокчейн-валют цілком з’ясовні на тлі втрати надій на майбутнє. Але чи варто власникам цифрового гаманця починати серйозно турбуватися? Що з цього приводу думають експерти і який довгостроковий прогноз прибутковості цифрових грошей?

Спробуємо розібратися докладніше в причинах зниження показників протягом 2018 роки для вироблення власної стратегії. Якщо на початку року ціна цифрових грошей перевалювала за $ 830 мільярдів, то до початку вересня впала в рази, до $ 195 млрд. Але вартість різних валют нерівнозначна: біткоін за рік додав у вазі 52 відсотки, Ripple - більше 22 відсотків, а Ethereum впав більше, ніж на третину.

У той же час номінал другої в рейтингу капіталізації цифровалюти зараз становить близько $ 179, хоча в січні рівень сягав $ 1400.. У біткоїна цей показник склав $ 20 тисяч / $ 6,5 тисячі.

Але чи так це страшно, якщо врахувати, що останні роки стабільне зростання криптовалюти виражалося в цифрі 300 відсотків ?! Не кажучи вже про окремі «стрибки» на немислимі для будь-якої паперової валюти 1700 відсотків в 2017 році.

Головними бідами крипторинку можна з упевненістю вважати неврегульованість і низький показник ліквідності, що підвищує схильність до маніпулювання. Особливо великі бурі в криптовалютному океані виникають при русі значних обсягів з рахунків великих власників. Ось і біткоін різко знизився у вартості після відновлення активності власника мільярда доларів Ethereum, що «затих» в 2013 році. За непідтвердженими даними, це може бути суб’єкт, пов’язаний з Silk Road, діяльність якої з продажу заборонених речовин була закрита чотири роки тому. Крім того, Ethereum випробував навантаження від продажів токенів тими стартапами, в які до сих пір вливалися кошти ICO. З числа майже 700 подібних проектів тільки близько 130 продовжують накопичення альткоіна.

Криптовалюта - реальна загроза існуванню традиційних банків. Власне, більшість банківських операцій сьогодні теж відбуваються у віртуальному просторі, а тоді в чому різниця? І витіснення декретних грошей - тепер вже тільки питання часу. Більш того, криптовалюта, що має абсолютно конкретну вартість, виражену в ціні на електроенергію плюс обладнання, виглядає набагато більш підтвердженою, ніж папір з намальованим президентом США.

До кінця жовтня очікується потужний перезапуск об’єктів Constantinople. Деякі аналітики обережно прогнозують, що підйом забезпечить прибавку на 15 - 20 відсотків. Інші більш оптимістичні, враховуючи появу на ринку не тільки великого числа нових гравців, але і розвиток альтернативних інструментів. У цьому випадку приплив активів буде набагато масштабніший.

З ними важко не погодитися, якщо згадати ефект від входження на ринок Cryptokitties. Тоді рівень в $ 4 за транзакціями був напружений менш ніж за добу. Згадаймо також, що осінь - час підготовки до масштабних виплат по податках, оренді, взаєморозрахунках, сезонним зборів. В результаті Ethereum «скидають» для отримання фіата (паперових грошей), і перспективні стартапи, які потребують розкрутки, завмерли.

Блокчейн на цьому тлі лише виграє, розвиваючи нові можливості. Технічні інновації для майнінгу нового покоління готують новий етап розвитку на цьому ринку. І тимчасове падіння вартості цифрових грошей цьому тільки сприяє, породжуючи стійку тенденцію до розвитку регульованого ринку.