Настільний хокей: найсерйозніший вид спорту!

Настільний хокей - це не просто дитяча забава, а цілком серйозний вид спорту. Думається, після прочитання цієї статті, у декого прокинеться непереборне бажання кинутися в комору або на балкон, і вивудити старий "совковий" настільний агрегат з напівзігнутими хокеїстами, посмикати іржаві важелі, поганяти шайбу.

Палкі шанувальники динамічних настільних ігор знають, що грати в хокей Stiga це одне задоволення! Саме на сайті stiga-hockey.com.ua ви зможете за помірну вартість придбати якісну оригінальну модель популярної в усьому світі гри.

На перший погляд, не можна назвати настільний хокей активним видом спорту. Але ж і автогонщик сидить в машині, не дуже-то ворушачи руками і ногами. Насправді це враження оманливе. Знаючі люди розкажуть, що для підтримки форми в настільному тенісі потрібно тренуватися по 4-5 годин на день. У період змагань, коли доводиться грати кілька десятків матчів, з гравців сходить не один десяток потів. Енергії в настільному хокеї виділяється не менше, ніж в танцях: гравець дійсно витанцьовує за хокейним верстатом самі мудрі па.

Здається, що на видовищність настільний хокей теж не «тягне». Дійсно, дивитися як два гравці швидше кулі ганяють двосантиметрову шайбу дуже втомлює. Голи забиваються так швидко, що попкорном вдавишся! Загалом, ця гра в першу чергу розрахована на самого гравця, а не на глядача. Насправді, якщо передавати змагання з настільного хокею по телебаченню, то аудиторія буде не меншою, ніж, скажімо, у більярду.

І все-таки головне в настільному хокеї - це вміння концентруватися і здійснювати атаку за лічені секунди. Це гра, в якій особливо цінується реакція. Дійсно, адже тривалість одного матчу - всього 5 хвилин, а шайба може перебувати у одного «хокеїста» не більше 5 секунд! У цьому сенсі настільний хокей дуже схожий на пінг-понг.

Визнаними лідерами в настільному хокеї вважаються скандинави. Особливо схиблені на ньому шведи і фіни. Та й кращий настільний хокеїст планети Даніель Валлен - швед за національністю. Тому і найпопулярніша в світі модель хокею - шведська «Стіга», хоча свої варіанти випускають 12 країн, включаючи Японію, Китай і ПАР.

До слова, настільний хокей - досить демократичний вид спорту. Тут не потрібно сильно витрачатися на екіпіровку - ціна хорошої «Стіг» близько 100 доларів.

Що відрізняє шведську «Стіг» від звичних нам радянських настільних іграшок? По-перше, там немає “мертвої зони”, тобто шайба доступна на будь-якій ділянці поля. По-друге, фігурки гравців об’ємні, а значить і більш маневрені. Жолобки, в яких вони рухаються, не прямолінійні і не паралельні, як у нас, крім того, фігурки крайніх нападників можуть переміщатися за воротами противника.

У настільному хокеї немає обмежень за віком - в нього грає як молодь, так і люди похилого віку. Своя ліга є і у прекрасної половини людства. І ще, настільний хокей - джентльменський вид спорту, адже в ньому гравці є одночасно і суддями.