Відбувся дебют смартфона LG з п’ятьма камерами

Після декількох тижнів витоків інформації відбувся офіційний анонс флагманського смартфона LG V40. Це апарат для ентузіастів платформи Android, як і будь-який представник лінійки LG V. В ньому потужні апаратні компоненти поєднуються з елегантним зовнішнім виглядом. Головною ж привабливою рисою є п'ять камер, в тому числі потрійна задня.

Дизайн і екран

LG V40 має багато спільного з випущеними раніше LG V30 і V35. Знову застосовується поєднання металу і скла. Є захист від води IP68 і захист від падінь. Таким чином, цей смартфон міцніше, ніж виглядає на перший погляд. У США доступні чорний і синій колірні варіанти, а міжнародні версії мають сірий і темно-рожевий колір З’явилася окрема кнопка асистента Google на лівій стороні корпусу. Сканер відбитків пальців розташовується ззаду і більше не є за сумісництвом кнопкою харчування. Окрема кнопка розташовується праворуч.

Загалом, апарат виглядає досить непогано, а підсилити загальне хороше враження від зовнішнього вигляду зможуть, хіба що стильні оригінальні чохли, пропоновані інтернет-магазином https://cheholl.com/.

Смартфон став довшим в порівнянні з LG V30, оскільки діагональ екрану P-OLED зросла до 6,4 дюйма з колишніх 6 дюймів. Дозвіл залишилвся 1440 х 3120 пікселів, співвідношення сторін 19,5: 9, щільність пікселів 537 ppi. В результаті перед нами найбільший екран в лінійці смартфонів LG V, що не заважає пристрою бути досить легким і важити 169 г.

Нагорі екрану є виріз, до складу якого входять телефонна раковина і дві камери. По боках від вирізу розташовуються годинник, іконки повідомлень і інформація про статус пристрою. Виріз можна приховати в налаштуваннях за допомогою чорної рамки.

Апаратні та програмні компоненти

Смартфон працює на Android 8.1, оновлення до версії 9.0 очікується в майбутньому. Програмна оболонка LG залишилася колишньою, список додатків Android відсутня. Є класичні екранні кнопки навігації замість популярних зараз жестів. Як і раніше є плаваюча панель, яка з’явилася в LG V30.

Як і будь-який порядний флагман, цей працює на процесорі Snapdragon 845. Об’єм пам’яті становить 6 Гб, сховище 64 Гб. Якщо ви знімаєте багато фото і відео, може стане в нагоді карта пам’яті microSD.

Камери

Всього на цьому смартфоні п’ять камер, з них три позаду. Вони повинні забезпечити небачене досі на смартфонах різноманіття фотографічних можливостей.

Основна задня камера 12 Мп з оптичною стабілізацією зображення. Вона володіє апертурою f / 1.5 з підвищеною чутливістю до світла. Розмір сенсора виріс, розмір пікселів становить 1,4 мкм. Все це повинно підвищити якість фотографій.

Друга камера має роздільну здатність 16 Мп і поле огляду 107 градусів. Третя камера 12 Мп з лінзами телефото забезпечує дворазовий оптичний зум. Подібна комбінація камер дозволяє отримувати більш широку перспективу без необхідності відходити назад або наближатися ближче до об’єкту зйомки. Нова функція під назвою Triple Shot робить три фотографії за раз, по одній на кожну камеру.

Штучний інтелект знову вбудований в програмне забезпечення камери, причому не тільки розпізнавання сцен. Мультикадрового HDR підвищує якість кожного знімка, швидкість затвора можна змінювати в залежності від руху в кадрі. Теоретично це повинно зменшити розмиття.

Основна передня камера 8 Мп. Якщо ви знімаєте багато людей, на допомогу приходить друга камера 5 Мп з ширококутними лінзами. Спереду і ззаду підтримується портретна зйомка, рівень розмиття можна змінювати після зйомки.

Є запис відео 4К 60 fps з підтримкою HDR.


Звук та мультимедіа

Раніше в цьому році LG представила технологію Boombox Speaker на смартфоні LG G7. Є вона і в LG V40, покращуючи звук на низьких частотах. Особливо це помітно, коли апарат лежить на плоскій твердій поверхні. Корпус смартфона використовується як резонансна камера, посилюючи певні частоти. На жаль, динамік тут один, на відміну від багатьох інших флагманів. Зате є роз’єм для навушників 3,5 мм. Також не забутий 32-бітний двоканальний цифро-аналоговий перетворювач, який забезпечує високу якість звуку в навушниках.

Автономність і підзарядка

Розмір акумулятора становить 3300 мАг, як і в LG V30. Його повинно вистачити на повний день роботи, хоча все залежить від навантаження. У комплект поставки входить адаптер для швидкої підзарядки, чим не можуть похвалитися апарати iPhone. Підтримується швидка бездротова підзарядка, якщо у вас є відповідний піддон для неї.

Ціна

У США продажі розпочнуться 18 жовтня по цінам від $ 900 до $ 980.