7 основних причин несправності холодильника

Холодильник - мабуть, найбільш затребуваний і найулюбленіший побутовий прилад в будь-якому будинку. Згадайте, скільки разів в день ми відкриваємо заповітні дверцята. І ми настільки звикли до того, що наша їжа в безпеці і під рукою, що уявити собі інше життя просто не в змозі!

І якщо раптом з холодильником щось відбувається, це стає для нас справжнім ударом. Зрештою, якщо техніка досить стара, то, можливо, варто подумати про придбання нової, ось тут https://tehnika.vn.ua/ ви знайдете сучасні функціональні моделі холодильників. Втім,  не завадить знати і про причини негараздів.
 
Основні ознаки несправностей холодильника

Що ж може статися з домашнім генератором холоду:

- Відсутність внутрішнього освітлення

- Гучна робота (стук, гул, деренчання)

- Підтікання води

- Намерзання «шуби» в морозильній камері

- Недостатнє або надмірне охолодження холодильного відділення

- Відсутність охолодження при працюючому / непрацюючому компресорі

- Відключення холодильника через кілька секунд після запуску

Відсутність освітлення говорить про наступне:

- Немає контакту між виделкою і розеткою

-  Перегоріла лампа

- Поломка кнопки включення світла

Якщо перші дві ситуації цілком можна виправити своїми силами, то ремонт кнопки - однозначно справа майстра.

Шум в роботі холодильника може бути пов’язаний з наступними причинами:

- Неправильна установка холодильника

- Пошкодження підвіски компресора

З першим пунктом впоратися легко. Переконайтеся, що холодильник нічим не стикається з меблями, трубами тощо. Ще перевірте, чи правильно виставлений корпус - для справної роботи холодильника потрібен невеликий ухил назад. Перевіряємо: дверцята повинні закриватися самі, якщо їх відкрити на 45⁰. Можливо, доведеться ще акуратно виправити становище трубки компресора або помістити пористу гуму між кожухом і рамою.

З підвіскою повинен розібратися фахівець. І ремонт, і заміна мотора-компресора в разі необхідності підвладні тільки досвідченим рукам.

Підтікання води в нижньому ярусі холодильної камери говорить про засмічення трубки для відведення талої води. Варіанти її очищення передбачені для кожної моделі індивідуально.

Шар замерзлої вологи ( «шуба») на стінках морозильної камери може утворюватися внаслідок:

- Негерметичного прилягання двері

- Несправності регулятора температури

З дверима просто. Або справа в недотриманні потрібного нахилу агрегату назад, або вийшов з ладу гумовий ущільнювач. Тобто, підкручуємо ніжки до потрібного рівня або викликаємо майстра з запчастинами для заміни. А ось з регулятором вже трохи складніше. Він рідко підлягає ремонту, тому, швидше за все, його теж пора міняти.

Якщо виникло недо- або переохолодження холодильного відсіку - відразу звертаємося за техдопомоги. У цьому симптом немає нічого, що можна було б виявити і зремонтувати самостійно:

- поломка терморегулятора;

- розрив труб;

- засмічення капілярної трубки;

- витік холодоагенту з системи;

- вкритий інеєм випарник

При відсутності охолодження в той час, коли горить лампочка всередині і працює компресор, потрібно перевіряти холодильник на витік фреону. Причиною зазвичай є механічне пошкодження системи - трубопроводу, конденсатора і випарника. Якщо ж пошкоджень немає і (або) присутні поломки клапанів компресора - треба міняти холодильний агрегат.

У разі ж, якщо холоду немає і компресор не включається, вашому майстру доведеться мати справу з такими неприэмностями:

- неполадки в електросхемі;

-несправність терморегулятора;

- поломка реле пускозаисту;

- вихід з ладу компресора.

Швидке відключення холодильника говорить про проблеми з компресором або пускозахисна реле. Мотор-компресор найчастіше «страждає» межвитковим замикання і обривом обмотки.