Зустрічаємо холоднечу правильно: чи можна користуватися кондиціонером взимку?

Зараз у багатьох наших співвітчизників в квартирі встановлений кондиціонер. Погодьтесь, приємно після спекотного дня повертатися в прохолодну кімнату! Але далеко не кожен з нас знає, що кондиціонер можна використовувати не тільки влітку, а й взимку.

Сучасні моделі кондиціонерів можуть нагріти повітря в приміщенні зовсім не гірше каміна або обігрівача. Вони підтримують тепло в кімнаті, навіть якщо на вулиці -20 оС. Їх робота заснована на принципі, аналогічному роботі теплового насоса.

Раніше кондиціонери складалися з одного блоку і їх називали віконними. За рахунок того, що всі елементи знаходилися разом, габарити блоку були досить істотними. Такі кондиціонери були також досить гучними.

Зараз вони вже вважаються застарілими, і їм на зміну прийшли нові моделі, які включають в себе два блоки. Один розміщується в приміщенні, інший - зовні. До речі, в інтернет-магазині нашклимат.укр можна замовити якісні запчастини до кондиціонерів.

Принцип роботи кондиціонерів не змінився з моменту їх винаходу. У ролі носія тепла виступає фреон. У внутрішньому блоці кондиціонера під тиском відбувається його конденсація і нагрів до 70 градусів. Після цього фреон переміщається в зовнішній блок, де з рідини він перетворюється в газ і поступово випаровується, виділяючи тепло.

Вода теж має таку здатність: в звичайних умовах вона закипає при температурі 100 оС, але якщо тиск знизити, це призведе до закипання і випаровування води при значно нижчих температурах, наприклад, всього за декілька градусах вище нуля. Але будуть потрібні чималі зусилля, щоб зробити цей процес, та й вартість його досить висока. Тому більшість виробників вважають за краще використовувати в кондиціонерах фреон.

Щоб прискорити процес випаровування і збільшити обсяг тепла, що виділяється, всередині кондиціонера часто встановлюють вентилятор. Цикл роботи повторюється по колу: після випаровування газоподібний фреон знову потрапляє в компресор, де він конденсується, знову нагрівається і так далі.

Кондиціонери, які способи працювати в режимах «холод» і «тепло», називають інверторними. У них є кілька переваг у порівнянні зі звичайними нагрівачами. Наприклад, вони перевершують їх в потужності і економічності. А весь секрет полягає саме в принципі їх роботи: вони ж не нагрівають, а переміщують тепле повітря. 250 Вт витраченої кондиціонером енергії в результаті перетворяться в 1 кВт тепла!

Інверторні моделі можуть працювати, коли за вікном мінусові температури без надмірних навантажень і втрат в ефективності. У той час як, наприклад, звичайні спліт-системи не можуть цим похвалитися: при температурі нижче -10 оС їх ефективність сильно знижується, а внутрішні деталі швидше зношуються. Ще одна відмітна характеристика інверторних кондиціонерів - це легкість установки. У них також хороші показники екологічності, адже при їх роботі не відбувається прямого викиду вуглекислого газу.

Недолік інверторних кондиціонерів - це, в першу чергу, більш висока вартість в порівнянні зі звичайними системами кондиціонування. Також вони набагато більш чутливі до перепадів напруги в електричній мережі, так як мають більш складною електронною начинкою.

Виробники кондиціонерів постійно знаходяться в процесі удосконалення своїх розробок, вони шукають способи поліпшити їх роботу по багатьох параметрах. Наприклад, найсучасніші моделі тепер використовують модернізований компресор на основі озонобезпечного холодоагенту.

У зимовий час може виникнути проблема зниження продуктивності кондиціонера. Щоб її уникнути, рекомендується встановити спеціальний зимовий комплект. Від нього буде залежати швидкість нагріву і процесу тепловіддачі.

Комплект складається з декількох частин. Регулятор уповільнює швидкість обертання вентилятора, за рахунок зменшення обсягу проходить через нього. Це стає можливим завдяки наявності в ньому високочутливого датчика, який регулює температуру конденсації і підтримує її на заданому рівні. Це також перешкоджає утворенню інею на внутрішньому блоці.

Відсутність пошкоджень при холодному пуску компресора забезпечує спеціальний нагрівач в стартері. Він починає працювати, як тільки зупиняється компресор, підтримує масло в рідкому стані і не дає йому загуснути.