Роль текстилю в інтер’єрі

Текстиль в інтер'єрі задає тон, оживляє приміщення, привносить більше кольору в загальну палітру дизайну і створює його настрій. Грамотно підібрані тканини для ваших штор, фіранок, оббивки і аксесуарів, вміле поєднання стилю і відтінків в текстилі, допомагає підкреслити достоїнства і приховати недоліки інтер'єру.

У текстилю є одна велика перевага - його простіше змінити, ніж здійснити оздоблювальні роботи у приміщенні. Тому краще зробити нейтральне оздоблення і оживити його яскравим текстилем, який можна буде легко замінити. Замінивши штори і подушки, можна легко поміняти «настрій» інтер’єру.

Для кожного стилю характерний свій текстиль. При підборі текстилю враховують поєднання тканин за фактурою, кольором і малюнком. Найбільш часто застосовують комбінування теплих і холодних тонів, які доповнюють один одного і підтримують загальну атмосферу. Можна самотужки спробувати оздобити домівку текстилем, але краще довірити цю справу досвідченим дизайнерам студії стилю MIRA HOUSE, ось тут https://mira-house.com.ua/ ознайомтесь з їх роботами, вам це дійсно сподобається!

В арсеналі інтер’єрного текстилю велике різноманіття тканин. Для меблевої оббивки частіше застосовують практичні матеріали, що володіють високою зносостійкістю (гобелен, жаккард, велюр, флок, мікрофібра і нубук).

Тканини і стилістика для виготовлення штор настільки ж різноманітні, як географія світу, про що говорять і їх назви: японські (з цільних полотен тканини і многополосних карнизів), римські (схожі на жалюзі, але з цільного полотна тканини), австрійські (збираються гардинно стрічкою по верхньому краю в збірку і спадають м’якими складками), французькі (пишні, прозорі драпіровки з безліччю складок), лондонські (каскадні штори з м’якої тканини, прісборенние стрічками в гірлянду), італійські (стягуються шнурами, що йдуть по діагоналі до кінців карниза).

В інших аксесуарах з текстилю в дизайні інтер’єру перевагу віддають вишуканому шовку, натуральній бавовні або льону, благородному оксамиту і витонченому шифону.

Текстиль застосовують для будь-якого типу кімнат. У вітальні текстилем декорують стіни, його використовують для портьєр, меблевої оббивки, чохлів, накидок, покривал, килимків і подушок. Для кухні це можуть бути штори на вікнах, фіранки на шафках, сидіння на стільцях, рушники, серветки і скатертини.

Незамінний текстиль і для спальні, де декорування тканиною застосовують для стін, ліжка, пуфів і стільців. У дитячій кімнаті текстиль повинен бути натуральним, комфортним для дітей, створювати яскраве і життєрадісне настрій, будь то ігрові килимки, покривала, постільна білизна, фіранки або інші аксесуари.

Не бійтеся змішувати стилі, кольору і фактури і створювати свій власний напрямок в дизайнерській моді.