Блокчейн-стартап DADI залучив $ 30 млн. на розробку «незалежного інтернету майбутнього»

Хмарні обчислення швидко стали однією з найбільш затребуваних інновацій в епоху інтернету. Вониа дозволили багатьом компаніям оптимізувати свої операції, а також надали звичайним людям можливість ділитися фотографіями і відеозаписами. При використанні належних заходів безпеки, хмарні сховища також знижують ризик крадіжки даних. Стартап DADI прагне створити «новий інтернет», перетворивши сферу хмарних обчислень шляхом децентралізації хмарних серверів.

Сфера хмарних обчислень, як і будь-яка інша, має власні проблеми і недоліки, особливо, коли справа доходить до монетизації. Amazon, Microsoft, IBM і Google в даний час володіють майже трьома четвертими частками ринку хмарних обчислень. Це величезна кількість доходів, які зосереджені в руках вузького кола корпорацій і проходять повз звичайних людей.

Блокчейн, як децентралізована архітектура нового Інтернету, може змінити ситуацію. Стартап DADI зробить спробу створити «новий Інтернет», в якому рядові користувачі зможуть підтримувати або створювати власні структури хмарних обчислень і навіть генерувати в процесі цього пасивний дохід. А тим часом на сайті https://infbusiness.com/ ви дізнаєтесь багато корисної інформації про криптовалюти, блокчейн і перспективи розвитку інфобізнесу.

Інтернет потребує децентралізованої мережі, яка дозволить користувачам створювати, зберігати і ділитися контентом на принципах рівного розподілу, які, свого часу, і посприяли створенню глобального Інтернету. Замість того, щоб покладатися на центри обробки даних, що належать кільком великим корпораціям, необхідно створити тимчасову мережу для спільної роботи, вважають автори проекту DADI, який на сьогоднішній день залучив близько $ 30 млн. інвестицій.

Така мережа використовувала б свій власний протокол для пошуку джерел доступною обчислювальної потужності, а потім поширювала хмарні завдання на основі потужності для користувача пристроїв - спеціалізованих вузлів мережі для хостингу.

За заявою творців проекту, ми живемо в час, коли користувачі можуть бути не просто пасивними споживачами Інтернету, а його активними організаторами. Із застосуванням технології блокчейн для модернізації хмарних обчислень, кожен користувач зможе контролювати вплив Інтернету на повсякденне життя.

Нагадаємо, в квітні компанія, що належить Камерону і Тайлеру Уінклвосс, засновникам кріптовалютной біржі Gemini, отримала патент на систему, посилює безпеку цифрових транзакцій за допомогою хмарної обчислювальної системи.