Що потрібно врахувати при виборі підрядника для ремонту квартири

Якісний ремонт квартири, будинку, завжди залежить від декількох складових - запланованого бюджету, використовуваних матеріалів, а також кваліфікації майстрів. Якщо ви не знаєте, як вибрати підрядника для ремонту квартири (котеджу, офісу, іншого приміщення), то пропонуємо вам наступні рекомендаціі.

Если вам нужен качественный, и по разумной стоимости ремонт офиса, по ссылке вы узнаете о преимущества сотрудничества с СМУ116.

Хтось скаже, що вибір будівельників, які виконують будь-які ремонтно-оздоблювальні роботи, справа проста. Однак на практиці часто виявляється, що майстер або не розбирається в технології, або халатно ставиться до своєї роботи, а може і зовсім не має досвіду, відповідних інструментів і обладнання.

Як же краще вибирати підрядника?

Якщо вам потрібно виконати аварійний, капітальний, косметичний ремонт під ключ, то дотримуйтеся таких правил:

1. Не шукайте тих, хто обіцяє зробити ремонт занадто дешево. Намагайтеся скористатися послугами майстрів, що мають позитивну репутацію.

2. Цікавтеся наявністю відповідного досвіду. Можна дізнатися, з якими об’єктами працював майстер (бригада), подивитися портфоліо.

3. Дізнайтеся, чи має фахівець ресурси, які необхідні для виконання запланованих заходів: спецтехніка, інструменти, обладнання.

4. Попросіть претендента озвучити перелік профільних робіт, які він виконує. Якщо співпраця планується з компанією (будівельною організацією), слід уточнити наявність діючої ліцензії.

5. Оформляйте партнерство офіційним договором. Перед тим, як обраний майстер почне роботу, узгодьте витрати. Наприклад, відмінний варіант - кошторис, де враховані всі заходи, перелік матеріалів, додаткові затрати.

Безперечно, співпраця з приватником зазвичай виявляється бюджетним варіантом. Однак якщо знайомих і перевірених майстрів у вас немає, та й порадити хорошого, відповідального будівельника нікому, то завжди краще трохи переплатити, але отримати гарантований сервіс з можливістю безкоштовного виправлення помилок.

Основні пункти договору на ремонт квартири, дому

Від небажаних проблем, пов’язаних з ремонтом, захистить офіційний договір з підрядником. До складання документа поставтеся уважно. Важливо, щоб договір підряду містив такі положення:

• Точний перелік (обсяг) запланованих робіт;

• Терміни виконання ремонту (одним етапом або декількома);

• Сума оплати підряднику, а також спосіб передачі грошових коштів, з урахуванням тимчасових обмежень;

• Перелік матеріалів, вартість. Можна прикласти до договору кошторисний розрахунок, накладні, специфікації;

• Умови прийняття виконаних робіт, а також відповідальність сторін.

• Гарантії підрядника.

Важно! Сумлінні майстри завжди пропонують укласти договір. Якщо передбачуваний підрядник з яких-небудь причин відмовляється оформити співпрацю офіційно, рекомендуємо уникати такого партнера.