Концепт BMW Vision iNext здивував інтелектуальними матеріалами

Автономність, «зв'язаність» з Мережею, електрика, сервіс - таким бачить майбутнє транспорту баварська марка, і такі напрямки розвитку демонструє концепт BMW Vision iNext. Глава BMW Харальд Крюгер заявив, що iNext «забезпечить будівельні блоки на майбутнє, користь від яких витягне вся компанія, всі її бренди». Від решітки радіатора до оформлення вікон, від масивних, виділених візуально порогів до вузької оптики в образі Некст вгадується спадок торішнього концепту i Vision Dynamics.

Німці, як і раніше називають задоволення від керування важливою властивістю автомобіля. І в новому електрокарі при бажанні можна взяти кермо влади в свої руки. Але все ж основне питання, яким задалися розробники: «Як може виглядати машина, яка не потребує водія?».

Як і безліч попередників, що відповідали на те ж питання, в BMW прийшли до висновку, що автомобіль в епоху безпілотників стає свого роду продовженням будинку або офісу, «новим коханим простором». Керований людиною і безпілотний режими отримали назви Boost і Ease. В автономному - кермо трохи присувається до панелі. У ролику, серед іншого, відображена цікава ідея: автомобіль за допомогою проектора Intelligent Beam виводить на сторінки книги, що лежить в руках людини рухливі ілюстрації.

Компанія за допомогою мови дизайну постаралася створити відчуття дому всередині автомобіля. Передня частина салону концепту забарвлена ​​в коричневі, темно-рожеві і бежеві тони (плюс додано дерево і мідні акценти), а задня - в переливчастий синій Enlighted Cloudburst, причому використана жакардова тканина, яка плавно переходить з дивана на двері і задню полку. Забарвлення тканини поступово змінюється з темно-синє в нижній частині сидінь до білого на підголівниках. Це повинно створити відчуття дорогого меблювання.

Коли водій сам керує Некстом, центральний сенсорний екран використовується звичайним способом. У безпілотному режимі слід відсунутися далі, і до нього не дотягнутися. Але виручає інкрустований деревом «кавовий столик» в центрі салону - це великий тачпад. У дерево вбудовані не тільки сенсори, але і діоди, що створюють за рухомими пальцями світловий слід.

Розробники не говорять про параметри силової установки електрокара, але багато уваги приділяють салону. Справа не тільки в дизайні. Німці оголосили про майбутній перехід до нової технології взаємодії з людиною Shy Tech, при якій не тільки традиційні дисплеї здатні забезпечувати двосторонні канали зв’язку. Дерев’яні панелі можуть стати тачпадом, розумний проектор перетворить в екран будь-які поверхні, від декору до долонь або розкритої книги.

Навіть тканина в задній частині салону - інтерактивна (її і таке ж «сенсорне» дерево автори шоу-кара об’єднали під загальним терміном «інтелектуальні матеріали»). Пасажири на задньому ряду можуть керувати відтворенням музики, просто торкаючись до дивана: тканина є чутливою і відповідає на дотики світловою графікою (в полотно вбудовані крихітні світлодіоди). Для посилення ефекту будинку в інтер’єрі також використаний кришталь.

До набору Shy Tech відноситься і інтелектуальний помічник, що відгукується на фразу «Hey, BMW». Голосом в концепті можна не тільки управляти різними функціями машини, але і технікою в пов’язаному з автомобілем розумного будинку. Наприклад, попросити з машини закрити віконниці на вікнах або відрегулювати роботу домашньої кліматичної системи. Ну а центральний екран в автономному режимі переходить до програми Exploration Mode і починає демонструвати інформацію про оточуючі об’єкти, події і так далі.

Проріз без центральної стійки, камери-дзеркала, 24-дюймові колісні диски з «аеродинамічним» тривимірним дизайном, як і решітка радіатора з тривимірною графікою і вбудованими сенсорами для автопілота, - не найфутуристичніші елементи. Екзотичніше, мабуть «світиться сенсорна графіка» замість ручок дверей.

Серійний випуск моделі, розроблений за мотивами цього шоу-кара, стартує на заводі в Дінгольфінге в 2021 році. Можливо, для її позначення німці використовують індекс iX9.