Мало користі і багато шкоди - експерти розповіли всю правду про розчинну каву

Експерти поставили крапку в безперервних дебатах в суспільстві, чи є користь від розчинної кави. У такого напою, як з'ясувалося користі менше малого, зате шкоди хоч відбавляй. Вагітним жінкам і чоловікам у віці за 35 і зовсім не рекомендовано вживати такі напої, повідомляє видання ІА PrimaMedia.

На думку медиків, у розчинної кави тільки два плюса, і обидва вони сумнівні. Перший - швидкість її приготування, другий - невисока ціна. А мінусів у такого напою величезна кількість.

З трьох видів розчинної кави (порошкова, гранульована і сублімована) найменш шкідливою і найбільш дорогою була названа саме останній вид напою. В такій каві навіть частково зберігаються корисні речовини і натуральний аромат.

В середньому ж, тільки 15% розчинного напою складають натуральні зерна кави. Все інше - це хімічні похідні, ароматизатори, консерванти і дешевий кавовий порошок. Отож, якщо ви вважаєте себе справжнім поціновувачем якісної кави, оригінальна Lavazza з чудовим ароматом, і вишуканим смаком - це саме те, що потрібно!

Якщо говорити про “збудливий” ефект кави - то він в достатній мірі є і у розчинних видів напою. Так само як і натуральний, хоча і в меншій мірі, він оживляє активність мозку, проте часте вживання напою провокує безсоння, нервозність, а у чоловіків у віці за 35 - проблеми з серцем і імпотенцію.

Медики відзначають, що надмірне вживання розчинного напою може викликати алергію, проблеми шлунково-кишкового тракту, порушення в роботі серцево-судинної системи, хвороби печінки і підшлункової залози. Якщо вживати натуральну каву, кажуть експерти, ризик розвитку цих недуг буде присутній, але в меншому ступені.

Крім того, розчинна кава призводить і до косметичних дефектів - вона сприяє появі целюліту і утворення зморшок через ефект зневоднення.

Вагітним жінкам пити розчинну каву категорично протипоказано - вживання лише трьох чашок кави в день може спровокувати викидень або передчасні пологи.

Розчинна кава, так само як і інші шкідливі звички, викликає звикання, відмовитися від неї складно. Медики радять кавоманам для того, щоб частково нейтралізувати ефект, періодично приймати вітамінні комплекси і намагатися знизити споживання шкідливої ​​напою до мінімуму.