“Правильне” осіннє взуття: критерії вибору

На дворі осіння сльота, а це значить, що вже потрібні добротні осінні черевики. Добре, якщо вони є у гардеробі, а якщо ні - саме час йти до магазину. Тільки от як не помилитися у виборі і придбати дійсно якісну продукцію?

Різновиди чоловічих черевиків

Перш ніж приступити до критеріїв оцінки якості взуття, варто розібратися якими саме бувають осінні черевики.

Прихильникам ділового та casual стилів найбільше підійдуть класичні черевики, які відрізняються витриманістю в дизайні. Універсальними можна назвати черевики челсі, які легко відрізнити по бічних вставка з гумки і висотою до щиколоток. Купити черевики чоловічі такого фасону - означає придбати для себе взуття, яке оптимально підходить і для офісу, і для повсякденного носіння. А різноманітність кольорів допоможе вам зробити ваш образ абсолютно унікальним.

Одними з найпопулярніших видів черевик були і залишаються дербі, що володіють товстою підошвою і високою шнурівкою. А для тих, хто стежить за модою, прекрасним варіантом є дезерт. Виробляють таке взуття виключно з замші, завдяки чому ці черевики дуже легкі і комфортні.

Крім того відрізняють ще спортивні і робочі черевики, цільову приналежність яких можна зрозуміти виходячи з їх назви.

Вибір підошви і матеріалу

Ні для кого не секрет, що при виборі осіннього, та й взагалі будь-якого іншого взуття, перевагу варто віддавати натуральним матеріалам. Взуття зі шкірозамінника, хоч і значно дешевше, але прослужить вам не так довго як якісне шкіряне взуття. Крім того, штучні матеріали не відрізняються вентиляцією, а значить, “дихати” в такому взутті ваша нога не буде. Тому, якщо бажаєте, щоб вашим ногам було тепло, сухо і комфортно, замовляйте на http://obuvka.org.ua/muzhskie-demisezonnye-botinki/ якісні демісезонні чоловічі черевики

Чоловічі черевики зі шкіри варто вибирати, виходячи з однорідності структури матеріалу і кольору. Товщину шкіри можна часто розпізнати по заднику, а еластичність перевіряється шляхом легкого натискання. Запам’ятайте: справжня шкіра швидко повернеться в початкове положення, і після таких нехитрих маніпуляцій на ній не залишиться вм’ятин і заломів.

З огляду на той факт, що осіння погода часто дощова, варто особливу увагу приділити підошві ваших майбутніх черевик. На відміну від матеріалу самого взуття, підошву не варто вибирати зі шкіри, якщо ви хочете ходити по вулицях, а не ковзати. Практичнішими варіантами є гума і поліуретан, єдиний мінус яких у тому, що при при впливі з низькими температурами вони “камяніють”, перестаючи бути еластичними. Крім того, для вашого комфорту краще, щоб підошва була товщиною близько 1 см, тоді і пересуватися в такому взутті вам буде значно зручніше.

Поради при примірці

Основне, на що слід звернути увагу при покупці взуття - на його розмір. Взуття має повністю підходити вам за розміром, а для цього варто міряти обидва черевики. У багатьох іменитих брендів взуття розрізняється не тільки по довжині, але і по повноті, що допомагає вам підібрати пару, яка буде ідеально сидіти на ваших ногах. Крім того, не варто купувати незручні черевики в надії на те, що рано чи пізно ви зумієте їх “розносити”.

Особливу увагу варто приділити швам, які повинні бути акуратними і рівними, і ні в якому разі не беріть взуття, де видно сліди клею.

Якщо у черевику є хутро, то варто уважно до нього придивитися. Воно повинно бути рівномірно забарвлене і акуратно підстрижене, крім того варто заздалегідь переконатися, що він не линяє.