Нюанси перевезення особистих речей за кордон

Мобільність сучасного життя складно переоцінити. Якщо намічається переїзд на тривалий час проживання в іншу країну, то навряд чи всі речі помістяться в чемодан. Якщо треба швидко і безпечно перевезти дорогі і улюблені речі в нове місто і країну, допоможе компанія, яка займається перевезенням особистих речей.

Добросовісна професійна фірма, для прикладу  «ПАРУСТРАНС», про неї по посиланню можна дізнатись більше, при перевезенні особистих речей може забезпечити наступне:

- безпечне і надійне транспортування з дотриманням умов і всіх правил;
- при необхідності, митне оформлення особистих речей;
- спеціальну упаковку.

Види перевезення особистих речей

- Автоперевезення. Для перевезень на відстані до 500 км можна використовувати автомобільні перевезення особистого багажу і речей. Такий спосіб вантажоперевезення відмінно підходить для перевезення речей в країни Європи або СНД, а також при перевезенні речей всередині країни. До величезним плюсів такого способу транспортування відноситься те, що вантаж буде доставлений від дверей пункту «А» до дверей пункту «Б»;

- Морські вантажоперевезення. У контейнерах водними шляхами особисті речі можна доставити практично в будь-яку точку світу. Найчастіше цей вид перевезення використовують, коли переїжджають на постійне місце проживання в Сполучені Штати Америки або, навпаки, повертаються з них. Популярна і фінансово доступна транспортування по морю в Канаду, Ізраїль, Китай і деякі інші країни. Мінус доставки особистих речей морем в тому, що речі будуть йти від 1 до 2 місяців. А плюс - низька вартість вантажоперевезення речей.

Зверніть увагу! Необхідно уточнювати, чи є можливість в один більший контейнер завантажити збірні вантажі. Збірні вантажі мають на увазі перевезення речей від різних замовників.

- Залізничні перевезення. Можна використовувати для перевезення особистих речей, якщо є пряме залізничне сполучення з країною, куди необхідно доставити вантаж. Найчастіше це країни СНД і колишнього східно-європейського блоку. До переваг даного виду транспортування відноситься швидкість, і знання точного часу прибуття вантажу, тому що потяги ходять за розкладом. Що стосується вартості, вона досить висока і фіксована;

- Авіаперевезення. Найшвидший і найдорожчий спосіб вантажоперевезення особистих речей. Приблизний час доставки вантажу літаком в необхідну точку - всього кілька днів. Якщо перевозиться вантаж не більше 4 м³, то є резон задуматися про авіаперевезення, особливо, якщо нове місце проживання знаходиться далеко від кінцевої точки призначення

Митниця

При доставці вашого цінного вантажу (особистих речей) за межі території України доведеться в обов’язковому порядку пройди митницю. Такі ж правила діють і при ввезенні речей.

Що стосується Митного кодексу, для громадян він встановлює особливості при перевезенні особистих речей через кордон. Так транспортування проходить митницю на пільгових підставах. Зокрема, людина не повинна платити мита і податки. Також такі речі не потребують ліцензування або квотування, навіть якщо перевозяться речі з категорії, які в інших випадках вимагають обов’язкового проведеннях цих процедур. Також не треба буде підтверджувати в обов’язковому порядку спеціальним сертифікатом, що предмети перевезення можна переміщати за кордон.

Призначення особистих речей, а саме, визначення, для особистого користування, вони перевозяться чи ні, може визначити посадова особа митного органу на підставі заяви громадянина. Посадова особа в обов’язковому порядку звертає увагу на те, який характер переміщуваних речей, як їх багато, як часто особа, яка подала запит, перевозить речі. Саме ці фактори впливають на те, вирішить співробітник митниці, що це саме речі для особистого користування чи ні.

Зверніть увагу! У тому випадку, коли, вивчивши всю інформацію, співробітник митниці вирішує, що дані товари не призначені для особистого користування, то до вантажу застосовуються порядки і умови митного оформлення як для товарів інших учасників зовнішньоекономічної діяльності.

Особливості при перевезенні культурних цінностей

Доставка особистих речей має деякі особливості, якщо слід перевезти предмети культурної цінності. Йдеться про картини, скульптури, старовинні книги, предмети побуту, антикварні меблі, музичні інструменти, тощо. Щоб компанія-перевізник могла успішно і безпечно перевезти ці речі за межі території України, власник повинен заздалегідь отримати відповідний дозвіл.

У всіх країнах існують свої особливості митних правил ввезення в країну особистих речей. При зверненні в професійну компанію з перевезення особистих вантажів вам завжди розкажуть про нюанси перевезення в тій чи іншій країні, допоможуть знайти оптимальне рішення і спосіб перевезти все дорогі особисті речі.