Керамічна плитка на кухню - практичні поради вибору

Мабуть, багатьом буде цікавою тема вибору плитки для створення практичного і стильного дизайну інтер'єру домівки. Кухня є одним з приміщень будинку, де можна використовувати їх різні види.

Практичність, довговічність, вишукана естетика - ось основні критерії для вибору керамічної плитки. Саме в інтернет-магазині ceramahit.com.ua ви можете вигідно придбати цей оздоблювальний матеріал, а також функціональну надійну сантехніку від перевірених вітчизняних і закордонних виробників.

Спочатку необхідно продумати, де і яку ви розмістите. Глянцева плитка, яка ідеально підходить для прикраси стін, ні в якому разі не кладеться на підлогу. Підлога, в першу чергу, повинна бути безпечною. Тому розроблено велику кількість різноманітної підлогової плитки з матовою, нековзною поверхнею.

Нижче наведемо поради щодо правильного застосування цього керамічного виробу.

1. Насамперед визначаємо місця, які будуть нею покриті. Це може бути частина стін між низом шафок і робочими поверхнями, фартух для кухні за плитою (у журналах інтер’єру звучить, як Backsplash - в перекладі з англійської «захист від бризок»), або всі стіни передбачаються до облицювання.

Можливо, ви вважаєте за краще, щоб підлогове покриття представляло собою хитромудро викладену керамічну плитку. Також вона служить відмінним матеріалом для стільниці.

2. Необхідно зрозуміти різницю, яка існує між звичайною стандартною або великих розмірів і мозаїчною (та ж плитка, але дрібна).

Мозаїчна, на відміну від звичайної, часто використовується для створення різноманітних декоративних панно. При цьому мозаїчна викладається однотонними блоками, їх можна прикрасити бордюрами або змішати різнокольорові секції і створити комбінований візерунок.

Такий варіант ідеально підійде при повному облицюванні стін, і якщо вам захочеться мати кухню в яскравому кольорі.

3. Ретельно прорахуйте площу поверхонь, передбачуваних до облицювання, і свій бюджет, який ви безболісно витратите на її придбання. Після чого сміливо вирушайте в спеціалізований магазин для огляду, перегортайте каталоги, щоб визначитися з ціною, кольоровою гамою і кількістю. В даний час асортимент величезний, ви обов’язково знайдете свій варіант.

4. Приймайте до уваги спосіб життя всієї родини. Звичайно, облицювання - дуже гарний варіант обробки, але коли ви на кухні проводите основну частину часу, і у вас є діти, варто задуматися про раціональність використання цього матеріалу, припустимо, якщо вибираєте стільницю.

Необхідно пам’ятати, що при всій своїй привабливості керамічна плитка не вважається найдовговічнішою і може дати тріщину від зіткнення з гарячим або від випадкового удару.

5. При підборі підлогової плитки намагайтеся враховувати спосіб життя і звички вашої родини. У тому випадку, якщо сім’я багатолюдна, і є домашні тварини, потрібно звернути увагу на показники міцності і вибрати ту, яка витримає інтенсивний рух. Також передбачте, щоб вона була не слизькою і легко милася.

У підлогових плиток існує такий показник, як коефіцієнт тертя (COF). Чим він вищий, тим плитка є менш слизькою.

6. При виборі зразків для фартуха обов’язково враховуйте такий чинник, як жаростійкість (незамінна властивість при попаданні на неї розпечених крапель жиру). Вона обов’язково повинна легко митися і витримати часте використання засобів для очищення.

А ось яка вона буде зовні, залежить тільки від ваших бажань і смаку. Це може бути напівглянець, глянець, порцеляна, скло, метал або камінь. Будь-який вид оздоблювальних матеріалів існує в різноманітній кольоровій палітрі. Асортимент величезний!