Штучні квіти в будинку по правилам фен-шуй

В давнину людина постійно жила в оточенні природи, відчувала єднання з нею. А з часом віддалялася від неї все далі і далі. Зараз ми можемо спостерігати зелень тільки в парковій зоні, рідко хто може похвалитися видом з вікна на первозданний природний ландшафт.

Бажаєте вишукано і доречно прикрасити інтер’єр? Тоді замовляйте тут http://floralstore.com.ua/category/bukety-iskusstvennye/ чудові практичні букети з штучних квітів.

Однак людина не перестає мати потребу перебувати у природному оточенні, це якраз і є одним з найважливіших постулатів вчення фен-шуй. Тому просто необхідно привнести частинку природи в своє життя хоча б за допомогою кімнатних рослин.

Про те, як правильно підібрати і розмістити кімнатні рослини в своєму будинку, вже багато написано. Але за квітами потрібен постійний догляд і не у всіх є можливість утримувати живі рослини в силу обставин (наприклад, часті робочі відрядження). Що ж робити в такій ситуації? Відмовитись рослин в будинку взагалі - не найкращий вихід. Адже навіть звичайне зображення квітки несе в собі позитивний заряд.

Але є ще більш потужний, ніж картинки, джерело позитивної енергії по фен-шуй - штучні квіти в інтер’єрі. Звичайно, їх енергія далека від сили живих рослин, проте, як кажуть послідовники цього вчення: «Краще робити хоч щось на шляху до ідеального фен-шуй (нехай і не вийде на 100%), ніж не робити зовсім нічого. 20% набагато більше, ніж 0%». До того ж, якщо Ви любите прикрашати свій будинок зрізаними квітами, штучні квіти по фен-шуй в квартирі принесуть набагато більшу користь. Адже вмираючі квіти притягують негативну енергію, тому важливо букети вчасно викидати - як тільки вони почали в’янути. А багато хто про це забуває.

Ще один позитивний момент, який говорить на користь штучних квітів в будинку по фен-шуй - їх можна ставити в спальні, на відміну від квітів в горщиках. Вся справа в тому, що в землі відбувається безперервний процес гниття, і випари, які виходять з горщика з квіткою, негативно позначаться на здоров’ї сплячих людей, а також на їх енергетику. Також можна поставити штучні квіти по фен-шую на кухню. Живі квіти в цьому місці зазвичай погано приживаються: це обумовлено не тільки жарким мікрокліматом, а й самої стихією Вогню, притаманної кухні.

Як правильно вибирати штучні квіти? Тут працюють всі ті правила, якими керуються при купівлі будь-яких кімнатних рослин по фен-шуй: рослини з круглим листям символізують жіноче начало, з гострими - чоловіче; високі принесуть підйом (в кар’єрі і в житті), найнижчі - гармонію і умиротворення.

Головне правило при виборі штучних рослин - вони повинні бути максимально схожими на справжні. Чим краще виконується це правило - тим більше позитивної енергії вони Вам подарують. Однак є п’ять квіток, яким східна філософія приписує найбільшу силу: це лотос, хризантема, магнолія, півонія і орхідея. Вони приносять успіх у всіх сферах життя, гармонію і щастя.

Взагалі квіти повинні бути в кожній кімнаті. Крім того, що вони несуть в собі заряди позитивної енергії, вони здатні нівелювати негативну. Наприклад, якщо в кімнаті є кути або горизонтальні поверхні, які спрямовані на людей, що знаходяться в кімнаті, їх можна закрити за допомогою рослин. Досить підібрати підходящі за розмірами і поставити попереду цих негативних місць. Щоб не заважати доступу позитивної енергії з вікон, на підвіконня краще ставити квіти низькі, невеликих розмірів. Високі краще прибрати в кут кімнати: так Ви досягнете гармонійного по фен-шуй простору. Та й з практичної точки зору так буде краще - вони не будуть нікому заважати.

Пам’ятайте, за штучними рослинами потрібен не менший догляд, ніж за живими. Якщо вони стануть розсадниками пилу, це не принесе користі ні Вашому здоров’ю, ні енергетиці будинку. Тому завжди тримайте їх в чистоті, адже порядок - одне з найважливіших правил фен-шуй.