Як правильно заряджати ноутбук, щоб продовжити термін служби батареї

Будь-яка батарея не вічна. Через деякий час після придбання ноутбука ви починаєте помічати, що батарея тримає заряд все менше і менше. А через рік і зовсім виходить з ладу.

Насправді, дуже часто в швидкому зносі акумулятора винні ми самі. Давайте розберемо, які помилки виводять батарею з ладу раніше терміну.

Ви не дотримуєтесь баланс “відпочинку” і “роботи” батареї

Якщо ви в основному працюєте за ноутбуком вдома і рідко берете його з собою, виймайте батарею та підключайте його до мережі. Коли зберетеся взяти пристрій з собою, знову вставте акумулятор. При цьому не забувайте, що тримати батарею “без роботи” тривалий час - шкідливо. Намагайтеся повністю розряджати її і заряджати хоча б раз в 5 днів. Так вона прослужить довше.

Ви працюєте з ноутбуком де завгодно, тільки не на рівній поверхні

Якщо ви працюєте не за столом, а лежачи на дивані / ліжка, то напевно ви неусвідомлено закриваєте області виходу тепла з ноутбука. Це також виводить пристрій з ладу. А для того щоб захистити ваш пристрій від різноманітних пошкоджень в інтернет-магазині https://mobils.in.ua/ ви можете придбати якісний чохол, а також інші корисні аксесуари до планшетів і інших мобільних гаджетів.

Ваш ноутбук частенько лежить під сонячними променями

Сонячні промені нагрівають ноутбук, що дуже сильно шкодить акумулятора. При цьому також страждають жорсткий диск, процесор і відеокарта.

Для додаткового охолодження ноутбука можна використовувати спеціальну підставку, призначену для охолодження. За допомогою неї ви також зможете вирішити проблему з пункту №2.

Ваш ноутбук часто знаходиться в мінусових температурах

Ноутбук терпіти не може мороз! Щоб він повністю охолов і почав замерзати, достатньо 20 хвилин на сильному холоді. Потім почнуть страждати екран і жорсткий диск пристрою. При низькій температурі починає швидко розряджатися батарея. При регулярному впливі холоду акумулятор і зовсім може перестати заряджатися.

Ви часто переводите ноутбук в сплячий режим, а не виключаєте його

Часто ми просто закриваємо кришку ноутбука, і він переходить в сплячий режим. Так робити можна, тільки якщо ви не користуєтеся пристроєм годину-другу. А ось на ніч ноутбук краще все ж вимикати.

Ви не відключаєте ноутбук від мережі, коли не працюєте за ним

В теорії режим заряду повинен відключатися якраз тоді, коли батарея заряджена на 100%. Однак в реальності цього не відбувається, і акумулятор продовжує приймати заряд в “компенсаційному режимі”. Це загрожує тим, що так швидко зношується батарея. Якщо ви не працюєте за ноутбуком, відключайте його від електромережі.

Як бачите, нічого складного в тому, щоб продовжити життя батареї на півроку-рік, немає. Досить завести собі звичку дотримуватися цих простих правил, і ноутбук скаже вам спасибі.