Магнітні бурі: як впливають на здоров’я і чим від них захиститися

Серед нас є багато метеопатів. Хто не знає - це люди, організм яких дуже чутливий до природних явищ, що звуться магнітними бурями. Особливо це дається чути за оди-два дні до настання магнітної бурі. В цей період у кризовому стані опиняється навіть організм здорової людини, не кажучи вже про тих, хто страждає від проблем з серцем і поганим імунітетом. Крім загального поганого стану ними може відчуватися біль в різних органах і системах.

Особливу категорію метеопатів складають хворі з патологією серцево-судинної системи. У період магнітних бур у них підвищується тиск, погіршується кровообіг. Також їм загрожує зниження життєвої ємності легень, загострюються легеневі захворювання. У звичайної ж здорової людини може знизитися кмітливість, погіршитися увага і з’явитися дратівливість.

Чи можна всьому цьому запобігти, ефективно і захиститися від магнітних бур? Звичайно, і цілком успішно! У цьому контексті, з поміж усього іншого, дуже важливо слідкувати за календарем магнітних бурь, ось тут lunday.ru можна його знайти.

Варто зазначити, що, з одного боку, ніяких глобальних досліджень на тему “метеозалежності” не проводилося, з іншого - вчені відзначають, що виходячи з результатів експериментів, деякі люди і справді дуже погано переносять магнітні бурі. Кілька способів захисту від впливів цього згубного явища:

- може допомогти прохолодний душ, вологі розтирання, щоб зміцнити кровоносні судини;

- ранок повинен починатися з прогулянки або з зарядки, але ніяк не з щільного сніданку;

- обмежити спиртне і сигарети;

- раціонально харчуватися;

- сердечникам необхідно строго дотримувати рекомендований лікарем прийом лікарських засобів;

- для людей, які відрізняються особливою дратівливістю і перепадами настрою, можна порекомендувати прийом заспокійливих настоїв;

- бажано обмежити роботу, що потребує підвищеної уваги та зосередженості;

- уникати стресових ситуацій;

- ті, хто, навпаки, схильний до стомлюваності і загальної слабкості організму, можуть пережити період магнітних бур за допомогою біодобавок до їжі, а також китайського лимонника та женьшеню.

Слід сказати, що в залежності від особливостей організму, способу життя, пори року і кліматичної зони проживання, показання до правильного харчування можуть сильно відрізнятися. Якщо говорити найбільш узагальнено, то потрібно стежити, щоб від ранку до вечора кількість прийнятих білків збільшувалася, а вуглеводів - зменшувалася. Каші на сніданок так само хороші, як знежирений сир на вечерю. Свіжі овочі та фрукти - друзі здорової харчової системи. А ще, пийте воду протягом дня невеликими порціями - буквально пару ковтків щогодини, навіть якщо не хочеться.

Замість або разом з заспокійливими засобами можна робити дихальні вправи, займатися йогою, відвідувати сеанси масажу. А ось адаптогени (лимонник, женьшень) здатні підбадьорити, посилити імунітет, без шкоди для здоров’я (на відміну від таких стимуляторів, як кофеїн). Потрібно тільки підібрати правильне дозування.

При проявах емоційної нестабільності і сильному погіршенні самопочуття обов’язково зверніться до лікаря. Пам’ятайте, що магнітні бурі не тривають довго і якщо налаштувати себе на позитив, то пережити ці неприємні дні буде набагато простіше.