Основні правила створення успішного сайту

Безумовно, процес створення сайту вимагає злагодженості та колективності роботи. Однак база його продуктивності закладається ще на стадії задумки.

Одним з головних критеріїв забезпечення значної клієнтської бази стане «юзабіліті» (зручність для споживачів). Даний аспект дозволить потенційному покупцеві затриматися на сайті і, можливо, спровокувати спонтанне придбання. Але важливо враховувати потреби і запити цільової аудиторії з психологічної точки зору, які залежать від сфери діяльності вашого підприємства.

Тим часом, існує звід загальноприйнятих правил і рекомендацій створення сайтів, які допоможуть зробити інтернет-платформу компанії ідеальною.

Прагнення до лаконічності і простоти

Простота і ясність - два непорушних складові будь-якої інтернет-платформи. Як правило, користувачі онлайн-ресурсів не прагнуть до глибокодумних роздумів, тому в даному випадку краще базуватися на принципі «Do not make me think», який пропонує в своїх працях Стівен Круг.

Відвідувачам сайту не властиво терпіння в процесі пошуку необхідної інформації або функції. Навіть пошуки відповідного рішення проблеми - далеко не гарантія зацікавленості з боку споживачів. Клієнт швидше за все просто покине сторінку, якщо протягом короткого часу не знайде потрібної “панацеї”. Навіть естетичний і продуманий дизайн не змусить аудиторію відвідати вашу онлайн-платформу, адже оформлення - це лише допоміжний елемент. Важливо пам’ятати, що головний критерій оформлення веб-сайту - лаконічність.

Принцип простоти і ясності повинен регулювати всю інформацію, представлену на сайті, її ієрархію і доступ до неї. Не варто нагромаджувати сторінку зайвими елементами: вільний простір допоможе клієнту краще засвоїти отримані дані.

Графічний баланс

При створенні сайту важливо передбачити графічний баланс платформи. Для поліпшення психологічного сприйняття з боку користувача важлива пропорційність, гармонійність дизайнерських елементів, їх рівновагу. Серед ключових принципів візуального оформлення веб-сторінки варто звернути увагу на такі:

- форма і розміри не повинні перевантажувати психіку потенційного відвідувача;

- також важливо розуміти, що розташовані поруч елементи підсвідомо сприймаються, як об’єднана інформація;

- колористичне рішення - монохром чорного і білого є основа, тому їх краще доповнити яскравими і динамічними відтінками;

- не варто вибирати для оформлення сайту більше 2-3 кольорів, так як висока ймовірність ефекту перевантаженості;

- графічний контент - ілюстрації, безумовно, повинні бути на сайті, проте слід передбачити пріоритет тексту (картинки набагато швидше і легше сприймаються людським мозком, відволікаючи увагу від основної тези).

Якість контенту

Грамотно оформлений текстовий контент - основна мета пошуку клієнта. Саме тому слід особливу увагу приділити змісту і структурі матеріалу, що розміщується на сайті. Цей критерій також керується певними принципами:

- відвідувач рідко читає всю статтю повністю, пробігаючи сторінку очима в спробах знайти необхідну інформацію, тому потрібно як слід структурувати текст (нумеровані і маркіровані списки, підзаголовки, таблиці, інша інфографіка);

- написаний контент повинен підкорятися «принципом піраміди» (головна теза прописаний ще на початку, до кінця тексту повністю розкриваючись і доповнюючи аргументами).

Свобода пересування по сайту - ще один важливий аспект. Для забезпечення зручності для клієнта слід передбачити можливість регулювання розмірів вікна, а також наявність кнопки «Назад».

Створення ефекту контролю взаємодій з веб-сторінкою - безсумнівний ключ успішності ресурсу.

Принципи маркетингу

Під час створення веб-ресурсу не варто забувати про потенційний прибуток. Найбільш рентабельною і, як наслідок, затребуваною моделлю маркетингу вважається AIDA (Attention, Interest, Desire, Action).
Розглянемо маркетинговий принцип більш детально:

- Увага. Перше завдання сайту - привернути увагу потенційного клієнта.

- Інтерес користувача пробуджується демонстрацією товару, що продається або послуг.

- Бажання купити виникає при усвідомленні переваг продукту перед аналогом.

- Дія (придбання) - остаточний етап в процесі залучення клієнта.

Дуже важливо забезпечити ефективність усіх без винятків функцій: наявність форми зворотного зв’язку, приведення достовірної інформації, а не «води» в якості аргументів. Для закріплення постійного успіху сайту потрібно регулярно його тестувати.