Чистимо срібні прикраси в домашніх умовах

Жінки в більшості своїй мають схильність до ювелірних прикрас. У жіночій шкатулочці завжди є «стандартний набір» з перснів, сережок, ланцюжків та інших коштовностей, золотих, срібних, з камінням і без них. З плином часу, як і все в цьому світі, всі ці милі штучки забруднюються, темніють, втрачають блиск, первісний колір і свою привабливість.

І у нас виникає природне бажання почистити прикраси, особливо якщо йде мова про чудові оригінальні срібні сережки, що можна вибрати тут, причому швидко і з меншими втратами для зовнішнього вигляду наших улюблених коштовностей.

Як почистити прикраси зі срібла

Срібні ювелірні прикраси, на жаль, схильні до потемніння, і тому питання як почистити срібні прикраси зовсім не пусте. Адже, знаючи способи очищення цього металу від нашарувань, відкладень, забруднень, ви можете почистити прикраси зі срібла, срібний посуд, монети та інші предмети.

Щоб почистити срібло, і правильно підібрати метод очищення, уточніть пробу металу, з якого виконано виріб. Для низькопробного металу підійдуть очисні заходи із застосуванням спецзасобів (трилон 10-відсотковий). Ювелірні прикраси, виконані зі срібла високої проби, краще здати на чистку в ювелірну майстерню.

Щоб срібні ювелірні та інші вироби довше зберігали свій привабливий вигляд, не темніли і покривалися нальотом, їх треба правильно зберігати і грамотно за ними доглядати:

- знімати прикраси при занятті домашніми справами типу прибирання, прання, миття посуду;

- тримати прикраси в герметичних футлярах, в сухому місці.

Як помити, почистити срібні прикраси:

- Легкі забруднення «відходять» в гарячій мильній воді, з подальшим ніжним чищенням щіточкою.

- Позбутися від темних плям можна, використовуючи розчин чайної ложки нашатирю або лимонного соку в склянці води.

- Зробіть розчин харчової соди (дві столові ложки) в двох склянках води, опустіть предмети в нього на кілька секунд, прикраси знову засяють.

- Той же ефект досягається при зануренні прикрас в кашку сирої картоплі.

- Можна почистити прикраси зубним порошком.

- Губна помада, нанесена на м’яку тканину, також добре очищає срібло, не дряпаючи метал.

Застосувавши один з вищевказаних способів, срібні ювелірні прикраси просто протирають чистою тканиною, злегка поліруючи поверхню виробу.