Правила осіннього догляду за обличчям

Зміна сезонів - суттєвий стрес для нашого організму, і зокрема - шкіри обличчя. Пронизливий вітер, вологе повітря, сльота, мінлива сонячна активність і інші примхи погоди позначаються на її стані не найкращим чином. Якщо не підготуватися заздалегідь, то сумувати доведеться не тільки через сірість за вікном, але і через лущення, подразнення, висипання і інші небажані явища на обличчі.

Американський лікар-дерматолог Франческа Фуско розповідає, як запобігти цим наслідкам і правильно доглядати за обличчям восени.

Очищення

При зміні сезонів важливо провести ретельну ревізію косметики. «Я раджу перейти на кремові миючі засоби, що не піняться, вони підтримують природний жировий баланс шкіри», - говорить Франческа Фуско. Крім того, восени Фуско не рекомендує тонік для обличчя і радить включити до набору по щоденному догляді зволожуючі сироватки з антиоксидантами. Саме зараз, акцентує лікар, ідеальний час для засобів з ретинолом.

До речі, ефективні засоби очищення, а також іншу якісну косметику для обличчя пропонує Бери у нас - інтернет-магазин товарів для дому.

Пілінг і чистка обличчя

«Одна з головних проблем ранньої осені - літній загар, що нерівномірно сходить з шкіри», - вважає Франческа. Дерматолог радить покластися на пілінги як для домашнього використання, так і професійні, наприклад, з використанням фракційних лазерів на кшталт Fraxel 1550 які позбавлять від пігментації і легких мімічних зморшок.

Активне використання сонцезахисних засобів влітку може спровокувати закупорку пор шкіри. З цим допоможе впоратися процедура під назвою Isolaz, або лазерне лікування вугрового висипу. Знадобиться всього кілька сеансів. Принцип процедури простий: спочатку апарат створює вакуум, завдяки якому звільняє сальні залози від рогових пробок і шкірного сала, а потім короткий спалах лазера вбиває бактерії.

Зволоження

При настанні перших осінніх холодів замініть легкий зволожуючий крем на жирніший аналог. І пам’ятайте про зону навколо очей. Франческа також рекомендує відмовитися від масок з глиною в складі, а замість них вибирати зволожуючі - з гіалуроновою кислотою і керамідами. Гіалуронова кислота зволожить шкіру, а кераміди допоможуть зберегти вологу і протистояти бактеріям і забруднень.

І звичайно, навіть у хмарну погоду варто продовжувати користуватися засобами з сонцезахисним фактором. «Якщо ви з ранку нанесете на шкіру крем з SPF 30, цього буде цілком достатньо», - вважає дерматолог.