Особливості розмитнення товарів з Китаю

Купівля товарів в Китаї для подальшого перепродажу у себе на Батьківщині - це досить прибутковий бізнес, який має масу плюсів. Зараз більшість товарів з Піднебесної досить хорошої якості, при цьому їх вартість на місці досить низька, тому вам не доведеться встановлювати велику націнку: попит зробить все сам за себе!

Пошук постачальників, посередників, вибір товару, його доставка - про все це, безумовно, необхідно подбати. Але не забувайте про необхідність митного оформлення товарів, простіше - розмитнення. Про особливості розмитнення товарів з Китаю, ми розповімо вам далі.

Розмитнення товарів з Китаю: як це відбувається і що потрібно знати

Вартість митного оформлення товарів з Китаю залежить, перш за все, від вартості вантажів, а також від складності вантажів. Умовно розрахувати вартість розмитнення вам допоможе спеціальний митний калькулятор: але варто розуміти, що він зможе дати вам лише приблизне значення, точні дані ви можете з’ясувати у відповідних органах, які займаються цим.

З документів, перш за все, варто підготувати декларацію на експорт, рахунок-фактуру, сертифікати, накладні, прайс, який підтверджує, що куплені вами товари були дійсно куплені в Китаї - цей документ потрібно завірити в ТПП Китаю. Традиційно, розмитнення товарів на суму до тисячі євро з Китаю не потрібно, тому якщо ви хочете обійти бюрократичні перешкоди та оплату розмитнення, ви маєте можливість замовити товари малими партіями. Розраховуйте вартість розмитнення заздалегідь і так, щоб вона не звела прибуток вашого бізнесу нанівець і не дуже сильно знизила рентабельність.

Розмитнення може здійснюватися на кордоні, а також за місцем доставки вантажу. Сам процес митного оформлення може відрізнятися, залежно від типу товару. У будь-якому випадку, статтями з Інтернету тут не обійтися, доведеться консультуватися з фахівцями, щоб як мінімум, не “потрапити” на занадто велику суму.

Ви можете подати митну декларацію як самостійно, так і через брокера: найкраще, якщо документ буде подавати людина з документами про право роботи з митним оформленням. Ввезення вантажу може здійснюватися під контракт брокера. До речі, по посиланню сборные грузы из Китая ви дізнаєтесь про всі тонкощі митного оформлення товарів з цієї країни.

В цілому, як уже було сказано, процес розмитнення різниться в залежності від типу вантажу, його вартості, а також безлічі інших деталей. Щоб розмитнення не обійшлась вам занадто дорого, щоб процес пройшов гладко і без складнощів, то краще все-таки звернутися до професіоналів, які давно працюють з митним оформлення вантажів. Компанія Sea Way може не тільки доставити всі необхідні вантажі з, але допомогти з розмитненням вантажів з Китаю, правильно оформити всі необхідні документи, а також розрахувати вартість.