5 нових трендів в дизайні сайтів

Якщо ви розробили каркас сайту, потім віддали його копірайтеру, а той - фахівцю по маркетингу, ви могли втратити важливі деталі. Склавши докупи всі аспекти при створенні сайту, можна перетворити його в бізнес-актив, вважає веб-дизайнер Amazon Ендрю Джеймс.

Створюйте сайт для активної взаємодії з клієнтом

Якщо ви хочете створити успішний користувацький досвід, почніть думати як користувач: дайте йому саме те, що він шукає. Зробіть спілкування клієнта з сайтом простим і легким. Робіть так, як ніби ви читаєте думки клієнта і ведете його туди, куди потрібно вам. Досвідчені розробники працюють разом з маркетологами і командами з дослідження досвіду користувачів, на стадії створення сайту у дизайнерів немає під рукою цих даних.

Тестуйте різні елементи дизайну на відкритому ринку

Найкраще отримати інформацію від клієнтів, які користуються сайтом. Проаналізуйте карту кліків, скролів, поведінку користувачів в системах аналітики. Ви побачите, де відвідувачі проводять найбільше часу, на які кнопки або посилання клацають мишкою, які тексти читають з інтересом і чого не вистачає для конвертації.

Аналітика, живе спілкування з клієнтами і питання на тему, як поліпшити їхній досвід взаємодії з сайтом особливо цінні, адже цієї інформації у вас напевно не було на початковому етапі.

Приділяйте увагу мікрокрокам

Згода користувача сайту - це перший крок до того, що пізніше він стане реальним клієнтом вашої компанії. Уміння перетворити потенційного клієнта в реального - важливий інструмент в арсеналі будь-якого розробника і дизайнера. Найпростіший спосіб отримати згоду? Задайте питання. Питання моментально налагоджують місток до клієнта. Він розуміє, що ви звертаєтеся до безпосередньо до нього і тим нижче шанс, що його злякає вашу пропозицію.

Вибирайте нескінченний скролл

Серед користувачів інтернету найбільше мілленіалів (тих, хто народився після 1981 року). Якщо ви хочете залучити й утримати їх увагу, дизайн сайту, який відповідає трендам 2018 року, повинен відображати характер людей і їх невміння зосереджуватися.

Мілленіали швидко втрачають інтерес, інформація їм потрібна моментально - без перегляду десятка сторінок і суцільного тексту. Вони не люблять прокручувати довгі тексти і переходити зі сторінки на сторінку, щоб отримати те, що потрібно.

Не втрачайте їх увагу через великий обсяг інформації (хоча вони її і шукають), краще сфокусуйте увагу на сторінках з нескінченним скроллом. Коли відвідувач потрапляє на сторінку і бачить коротку лінійку прокрутки в правій частині екрану, він залишається на сторінці, так як йому не доведеться прокручувати всю сторінку до кінця.

Клієнт почне споживати інформацію, причому нова інформація буде з’являтися у міру прочитання матеріалу вниз по сторінці. Закінчивши читання і перегляд сторінки, клієнт спожив більший обсяг інформації, ніж передбачалося, і ступінь взаємодії з сайтом зросла.

Приберіть каруселі і слайдери

Каруселі та слайдери картинок виявилися недостатньо ефективними інструментами для конвертації відвідувачів, вони вже не входять в актуальні тренди дизайну сайтів, але це не зупиняло багатьох дизайнерів. Чим погані слайдери? Вони сповільнюють роботу сайту і відволікають відвідувачів. В результаті останні так і не стають клієнтами.

Замість каруселей і сладерів спробуйте нові способи використання головної картинки. Йдеться про зображення на весь екран, які відвідувач просто не зможе не помітити.

Подібні картинки користуються зростаючою популярністю в 2018 році, тому що вони практично не знижують пропускну здатність комп’ютера і не уповільнюють роботу браузера клієнта так, як карусель і слайдери (які завантажують додатковий JavaScript). Додатковий плюс - вони краще виглядають на маленьких екранах.

Використовуйте штучний інтелект

Сьогодні, в 2018 році світом править інфорамація, і якщо ви не збираєте дані про те, як відвідувачі реагують на дизайн вашого сайту, ви втрачаєте величезні можливості затримати їх на сайті.
Для прикладу візьмемо онлайн-кінотеатр Netfliх, який вкрай активно працює з клієнтами. У цій справі компанія покладається на поєднання штучного інтелекту і даних про користувачів. Кожен новий перегляд фільму або серіалу відзначається в базі даних, і в подальшому сервіс пропонує клієнту схожі фільми, які можуть зацікавити його.

Кращий приклад тому: екрани з фразою «Because you watched ...» ( «Так як ви подивилися ...»). Мета сервісу - зробити так, щоб відвідувачам завжди було, що подивитися і зробити якісь дії, поки вони знаходяться на сайті Netflix.

Як відомо, жоден успішний бізнес-проект не обходиться без сайту. І його створення потрібно довірити досвідченим фахівцям, адже саме вони знають як зробити дизайн вашого веб-ресурсу максимально привабливим для цільової аудиторії, функціонал простим і ефективним, контент корисним і цікавим, забезпечити максимальну безпеку, і перспективу попадання в топи пошукової видачі. У цьому контексті хочеться порадити студію WEBMASTERA, а на сайті https://web1.studio/ ви дізнаєтесь детальніше про цю компанію, умови, особливості і переваги співпраці з нею, а також зможете отримати безкоштовну професійну консультацію.