Зустрічаючи Хелловін: 5 фільмів для свята

Одне із найяскравіших осінніх свят, яке насправді сходить до традицій ірландських і шотландських кельтів, є чи не головним символом осені в США і європейських країнах. Яскраві помаранчеві гарбузи, воскові свічки і вінтажні ліхтарі повсюдно прикрашають вулиці і ресторани міст, а тематичні вечірки гримлять з кінця жовтня по середину листопада.

Секрет популярності свята - в його особливій ​​містичній і чарівній атмосфері, яка розігрується на тлі розкішних осінніх пейзажів. Затишні вечори, наповнені ароматами глінтвейну, гарбузових мафінів і яблук в карамелі, будуть ідеально доповнені тематичними кінострічками, які варто подивитися всією сім’єю. Кінокритики зібрали 5 кращих фільмів для дітей і дорослих, які сподобаються всім.

Джуманджи (1995)

Культовий фільм оскароносного режисера Джо Джонстона ( «Індіана Джонс: у пошуках втраченого ковчега») стане ідеальним фоном для вечора Хеллоуїна, розповідає про таємничу настільну гру «Джуманджі», яка була створена ще в Середньовіччі. Через кілька століть син господаря взуттєвої фабрики знаходить старовинну гру, яка повністю перевертає його життя. За сюжетом фільму, Алан потрапляє на 25 років в джунглі, звідки повертається завдяки тому, що у «Джуманджі» знаходяться нові гравці. Кінострічка сподобається як дорослим так і дітям - картина має не тільки високі рейтинги кінокритиків, а й мільйони прихильників по всьому світу.

Інші (2001)
Естетика таємничого особняка, оточеного туманними пейзажами французької Нормандії, занурює глядачів в хвилюючий «хелловінський» стан. У центрі сюжету кінострічки талановитого візуала Алехандро Аменабара - сім’я, яка проживає в містичній садибі - двоє дітей та їхня матір Грейс. В процесі фільму головні герої починають відчувати, що в їхньому будинку завелися привиди, і це в підсумку призводить до нових, приголомшуючих відкриттів. Картина стала лауреатом численних премій, а Ніколь Кідман стала володаркою «Золотого глобуса».

Кораліна у світі кошмарів

Дивовижна атмосфера потойбічного світу не відпускає глядачів з перших хвилин перегляду лялькового анімаційного мультфільму. Головна героїня Кораліна переїжджає з батьками в старовинне містечко Ашленд, де знаходить потайні двері паралельний світ, в якому у всіх мешканців замість очей ґудзики. Критики відзначають, що в стрічці є безліч відсилань до стародавніх символів темних сил і вічної боротьби добра зі злом. Красива, часом лякаюча і повчаюча картина розкриває ідею сліпої погоні за чудесами і чарами, які часто відривають від реальності. Варто відзначити, що мультфільм був номінований на Оскар, а також займає 3-е місце в списку найкасовіших лялькових мультфільмів.

Біттлджус

Легендарний фільм Тіма Бертона 1988 року, що став лауреатом «Оскара» в номінації за кращий грим, варто дійсно подивитися кожному. По-перше, сама кінострічка є класикою містичного кіно, а по-друге дарує непередаваний настрій Хеллоуїна. Історія фільму розповідає про сім’ю, яка купила будинок з привидами і щоб вигнати їх, вони викликають фахівця з екзорцизму Бітлджуса.

Кошмар перед Різдвом (1993)

Сценарій мультиплікаційного фільму був задуманий Тімом Бертоном ще під час його роботи аніматором на студії Disney і пішов в розробку після його першої короткометражки «Вінсент». Варто сказати, що «Кошмар перед Різдвом» був двічі номінований на «Оскар» і займає 11-е місце в списку найкасовіших лялькових мультфільмів. У центрі анімаційного проекту - історія жителя містечка Хеллоуїна на ім’я Джек, якому набридло свято; він випадково заблукав в місто Різдва, де буквально закохується в це свято. Крім похмурої і геніальної по виконанню картинки, глядачів чекають повчальний сюжет, відмінний саундтрек і справжній хелловінський настрій.

Смотрите лучшие боевики, драмы, комедии, фантастику, и фильмы других жанров бесплатно, и в отличном качестве на видеосервисе http://ytra.ru/. Здесь же вы найдете самые свежие новости киномира.