Здоровий сон: яка постільна білизна краща

Процес вибору і покупки постільної білизни - досить педантична річ. Погодьтеся, якщо колір, розмір і візерунок на тканині можна вибрати протягом декількох хвилин, то матеріал, з якого пошита білизна, вимагає особливої ​​уваги.

Перед тим, як починати знайомство з видами тканини для постільної білизни, потрібно розуміти чітку різницю між тканиною і волокном. Не маючи достатніх знань в цьому питанні, покупець ризикує бути обманутим. Виробник може написати на етикетці як спосіб плетіння ниток в волокні, так і склад самої тканини. Для прикладу: якщо на етикетці написано “сатин”, це ще не означає, що перед вами натуральна тканина.

Ступінь “натуральності” можна дізнатися лише за процентним співвідношенням на етикетці. Тому купити постільну білизну високої якості можна тільки в магазинах, які надають повний, розгорнутий опис складу тканини. Зокрема  в інтернет-магазині textileinternational.com.ua представлено широкий асортимент якісних танин як для постільної білизни, так і для одягу, домашнього текстилю, іншого призначення.

Основні натуральні тканини, які використовуються при пошитті постільної білизни, це: бавовна, шовк і льон.

Шовк реклами не потребує. Це дорога, благородна тканина, яка дуже приємна на дотик. Шовк дуже корисно діє на людський організм. Постільна білизна з шовку дорожча в ціні, але виглядає дуже вишукано. Що стосується догляду за шовком, то цей процес краще довірити хімчистці. Там білизну очистять і вигладять, не зашкодивши тканини. Прання в домашніх умовах повинне бути ручним і дуже дбайливим.

Льон дуже популярна тканина, так як може з легкістю витримати до 200 прань. З плином часу, сірий колір тканини змінюється на жовтий, сам матеріал стає тоншим і ніжнішим. Яскравість фарб не змінюється після численних прань. Дуже часто льон змішують з бавовною або віскозою.

Бавовна є найпопулярнішим видом тканини для виробництва постільної білизни. Вона дуже гігроскопічна. Тканина не дорога, невибаглива в догляді. Це визначає досить демократичну ціну білизни з бавовни. Знову ж таки, якщо бавовна дорога, то і прослужить довше.

Розглянемо види тканини для постільної білизни:

- Бязь. Коштує недорого, грубувата на дотик. Виготовляється з бавовняних волокон;

- Сатин. Бавовняна тканина з подвійним плетінням ниток. Довговічна, міцна і радує око свої блиском;

- Перкаль. Підходить для постелі з пера і пуху, так як відрізняється високою щільністю;

- Ранфорс. У його виготовленні використовують тонку бавовняну нитку, що дає блиск виробам. Його ще називають “щільною бязью”. Так як плетіння ниток схоже, але ранфорс щільніший за структурою і дорожчий;

- Штучні волокна. Тенсел і бамбук. Виготовляються з полотен евкаліпта і бамбука. Ці тканини дуже ніжні на дотик, якісні, але дорожчі за інших. Сюди також відносимо віскозу;

- Ситец і батист. Дуже популярні тканини, але вони не витримують більше 70 прань. Тому, для повсякденного використання не підходять.