7 простих правил догляду за керамічною плиткою

Безумовно, керамічна плитка - матеріал міцний і довговічний, але як би там не було, вона теж вимагає певного догляду. Звичайно, ви можете не докладати ніяких зусиль в цьому питанні, але тоді насолоджуватися красою цього оздоблювального матеріалу вийде не так довго, як це може бути насправді. У нашій статті ми пропонуємо сім простих правил догляду за керамічною плиткою. Дотримуйтесь їх, і будьте впевнені, що думки про черговий ремонті вас відвідають не скоро.

Доглядати за керамічною плиткою слід відразу ж після того, як її поклали. Щоб уникнути грибка або грязьових відкладень, обробляйте шви плитки герметиком, основою складу, якого є розчинник. Такі дії додатково не дозволять плитці потьмяніти. Якщо ви будете обробляти шви плитки хімічними засобами - пам’ятайте про те, що краще використовувати м’які миючі засоби, щоб не зруйнувати матеріал.

Перейдемо, власне, до правил:

- В процесі догляду за глянсовою плиткою постарайтеся не використовувати абразивні, жорсткі матеріали, які можуть подряпати поверхню і негативно позначитися на красі виробу.

- Не рекомендується занадто часто використовувати агресивні миючі засоби також. Незважаючи на те, що вони позитивно позначаються на чистоті плитки, великим мінусом таких засобів є руйнівний вплив на шви. На щастя, в будь-якому магазині у відділі побутової хімії сьогодні можна знайти спеціальні засоби по догляду за керамічною плиткою.

- Якщо ви хочете позбутися від мікробів і неприємних запасів, вдамося до дезодеруючих засобів, до складу яких входять біоензими, які відмінно справляються з цим завданням. Очистити плитку від відкладень жорсткої води, а також жирних або іржавих плям можна тільки за допомогою тих самих агресивних кислотних засобів, тому краще не допускати появи перерахованих вище неприємностей. У іншому випадку, доведеться порушити другий пункт цих правил.

- У кімнатах з високою вологістю не виключені появи цвілевих нальотів. Тому подумайте про вентиляцію у ванній кімнаті, щоб виключити появи цвілі. Наприклад, зазор між порогом і дверима у ванній кімнаті рекомендують робити не менше 2,5 см.

- Не використовуйте жирне мило під час чищення плитки, так як воно може утворити жирову плівку на її поверхні. У пошуках щітки для чищення кахлю, зупиніть свій вибір на щітці з м’якою щетиною.

- Неглазурована плитка добре відмивається спеціальними емульсіями, які захищають матеріал від появи плям. Якщо ви виклали підлогу неглазурованою плиткою, то відразу ж після укладання радимо нанести на плитку воскову мастику. Вона не тільки виділить колір, але і захистить поверхню. Через деякий час після укладання плитки, вона може покритися сольовим нальотом (нічого страшного, просто з неї випарувалася волога). Щоб позбутися від нього - обробіть плитку кислотним розчином, а потім покрийте матеріал рідким воском.

Мало купити красиву якісну керамічну плитку, потрібні добротні засоби, щоб її встановити. Відмінним рішенням цього завдання стане клей для плитки bigstroybaza, окрім нього в цьому інтернет-магазині ви зможете вигідно придбати найвищої якості різноманітні будматеріали, електротовари, підлогові покриття, сантехніку, системи опалення, і все інше необхідне для облаштування комфортного сучасного житла.