7 порад, як стати успішним фрілансером

Фрілансером бути не дуже важко, але і не так вже і легко, адже перед тим, як завоювати собі солідну репутацію і отримати постійних клієнтів необхідно багато працювати і вдосконалювати свої знання та вміння. Кожен фрілансер може багато разів зіткнутися з відмовами в роботі або критикою з боку замовника, і до цього також потрібно бути готовим. І чим грамотніше людина вчинить, тим більша ймовірність працювати в цій сфері.

Якщо вам потрібне ефективне SEO-просування веб-ресурсу любої тематики і складності, а також розкрутка в соцмережах, досвідчений фрілансер Анатолій Улітовський справиться з цим завданням у чітко обумовлені терміни, і без зайвих переплат.

Якщо ви вирішили змінити офісну роботу на фріланс, враховуйте кілька важливих моментів:

Працюйте за договором, особливо з незнайомими замовниками

В цьому випадку податки буде відраховувати замовник на правах роботодавця, а не ви. Зазвичай це договір підряду або договір про надання послуг, в якому замовник чітко прописує всі вимоги і умови, а також терміни, в які ви повинні виконати роботу і отримати оплату. Чим конкретнішими вони будуть, тим краще. Якщо є терміни на проміжні етапи, обов’язково вказуйте їх.

Контракт позбавить вас від додаткової роботи (наприклад, клієнт вже не зможе сказати: «Спасибі за розробку сайту, але я заплачу, тільки якщо ще і контекстну рекламу настроїш»). Не поспішайте відправляти всю роботу клієнту, отримавши тільки передоплату. Щоб замовник потім не зник з виконаним завданням, спочатку складіть з ним договір.

Коли складається договір з клієнтом, потрібно враховувати наступне:

- Чітке ТЗ, з найдокладнішим описом завдання.

- Терміни дедлайнів по кожному проекту.

- Оплата послуг.

- Форс-мажорні умови. Наприклад, якщо клієнт передумав робити цей проект і поїхав у відпустку, що станеться?

Не акцентуйтесь тільки на одному проекті

По-перше, небезпека, що роботодавець «кине» залишається завжди, особливо якщо ви не прислухалися до першої рекомендації, та договір так і не уклали. Ризик зростає, якщо ви працюєте з стартапами. Розподіляйте навантаження між 2-3 проектами, так ви завжди будете застраховані від несплати і збережете власні нерви. Крім того, ситуація може різко змінитися. Ті проекти, які затримували оплату через об’єктивні причини, але через час вирівнялися і стали відчувати себе більш стабільно, знову звернуться до вас за співпрацею, пам’ятаючи, що ви, чи не єдиний, йшли їм назустріч в погані часи.

Не затягуйте початок співпраці

Є деякі категорії замовників, які будуть погоджувати з вами умови роботи не один день, а навіть місяці, пропонуючи виконати різні тестові завдання. Можна запропонувати їм відразу почати співпрацю і оплатити виконану роботу в кінці місяця. Якщо робота не влаштує, вони вам просто не заплатять. Щоб не відчувати себе обдуреним, закладіть всі можливі витрати в ціну. Таким чином ви заощадите свій час.

Не купуйтеся на нереалістично високу оплату ваших послуг

Якщо сторінка оригінального авторського тексту вартує захмарних грошей, не поспішайте набирати собі завдань. Можливо, ви маєте справу з шахраями! З’ясуйте, чи готова компанія підписати договір, наведіть довідки про замовника, особливо поцікавтеся, чи є якісь штрафи для фрілансерів в разі, якщо ви, наприклад, прострочили здачу роботи на день. Іноді штрафи можуть в прямому сенсі з’їсти весь прибуток, а ви ще й винними залишитеся!

Не погоджуйтеся виконувати величезне тестове завдання

Дуже популярна така схема: роботодавець просить повністю розробити концепцію дизайну нового проекту, з нуля зробити темплан нового номера або обдзвонити нових замовників і зібрати інформацію для презентації. Дуже складне або довге тестове завдання може говорити про те, що компанія таким чином отримає ваші ідеї або з вашою допомогою збере цінну інформацію, а потім, вказавши на якийсь незначний недолік, просто відмовить вам.

Не погоджуйтеся на свідомо нездійсненні вимоги

Навіть якщо оплата щедра і з договором все в порядку, уважно вникніть в те, що вам належить зробити. Запитайте себе, чи під силу вам це у встановлені терміни. Буває, що замовники, не маючи уявлення про обсяги і складність роботи, просять зробити за місяць те, на що може піти півроку. Наприклад, чи зможете ви писати якісні тексти по 20 сторінок кожен день або розробити кроссплатформний додаток за тиждень?

Надсилайте демоверсії своєї роботи, не соромтеся задавати уточнюючі питання

Якщо ви так і не змогли до кінця «перевірити» свого роботодавця, але він здається вам адекватним, не поспішайте висилати виконане завдання цілком. Якщо ви дизайнер, відішліть макет з низьким дозволом, якщо копірайтер - частина тексту. Придумайте спосіб убезпечити себе.