Особливості вибору холодильної вітрини

Без чого неможливо уявити сучасну торгівлю продуктами харчування, куди прямує покупець в магазині в першу чергу? Відповідь проста - до торгової холодильної вітрини, яка призначена для зберігання та подання продуктів харчування.

Як забезпечити повноцінне функціональне використання і не помилитися у виборі потенційного покупця, на що звернути увагу? Адже успішна торговельна діяльність багато в чому залежить від правильно підібраного холодильного обладнання, а воно досить дороге і випускається декількох типів.

Щоб заощадити свої кошти визначитеся, які завдання Вам допоможе вирішити покупка холодильної вітрини, наприклад, настільна модель допоможе в представлення не великої кількості товару, шафа-вітрина - для презентації і т.д. До речі, якісні функціональні холодильні вітрини, камери шокової заморозки, а також інше ефективне холодильне обладнання можна вигідно замовити в компанії ЛЕГАТ ЛТД ПЛЮС,

Для початку, необхідно вирішити, з яким температурним режимом необхідно купити холодильне обладнання, для зберігання яких товарів воно будуть призначені. Якщо в торговельній точці реалізують не заморожені продукти харчування, такі як молочні та ковбасні вироби, напівфабрикати, то доцільно використання середньотемпературних холодильних вітрин, в яких підтримується температурний режим від +1 до + 7С.

Для зберігання заморожених продуктів потрібно купити низькотемпературні холодильні вітрини, що забезпечують підтримання температури від 0 до 6С, а для продуктів глибокої заморозки - спеціальні моделі з температурним режимом від 0 до 18С.

При необхідності зберігання продуктів харчування, які потребують особливих умов зберігання, купують універсальні холодильні вітрини, здатні підтримувати температуру від -6 до +6 С. Для кондитерських виробів налагоджений випуск кондитерських моделей, з можливістю зберігання при температурі від +3 до + 8С.

Важливі технічні параметри

У всіх холодильних вітринах, для підтримки заданих температурних режимів в камері, використовується циркуляція повітряних потоків, яка, в свою чергу, може бути як примусовою, так і природною.

Примусова циркуляція забезпечується вентиляторами, що розганяєть повітря по всьому периметру агрегату. Вона відмінно справляється з рівномірним розподілом охолодженого повітря, однак, при зберіганні не розфасованих продуктів харчування, можливий ефект «завітрювання». При природній циркуляції холодні повітряні маси самостійно опускаються на продукти, при наявності даного виду охолодження, вартість обладнання нижча.

При покупці холодильної вітрини необхідно визначитися, яка модифікація потрібна, відкрита або скляна. У торгових точках, що здійснюють продаж товарів через прилавок, доцільно використання закритих моделей. Це дає можливість не тільки демонструвати продукти, а й забезпечувати їх короткочасне зберігання. А в гіпермаркетах і магазинах самообслуговування, навпаки, потрібно забезпечити вільний доступ покупців до товарів. З чим, в повній мірі, справляються відкриті моделі.

Одночасно з цим, слід вирішити, яке за обсягом обладнання необхідно купити. Глибина викладки варіюється від 110 до 120см у широких, від 95 до 105см - у середніх і близько 80см - у вузьких. Вартість даних моделей практично ідентична, але великі за обсягом швидше окупаються. Побоювання, що після покупки широку вітрину буде неможливо пронести в двері, в більшості випадків, що не виправдані, тому що існує безліч варіантів для успішного встановлення даного виду обладнання в магазинах.

За способом розміщення продуктів вітрини бувають одноярусні і багатоярусні. Так само вони поділяються на горизонтальні (в основному застосовуються для зберігання ковбасних і м’ясних виробів, сирів), вертикальні (розміщення різних напоїв, соків) і кутові (оптимальний варіант при побудові гнутих ліній у великих торгових точках).

Інші моменти, на які варто звернути увагу при покупці

Внутрішня поверхня може виготовлятися з харчового пластику, оцинкованої сталі або з нержавіючої сталі. До вибору матеріалів для обробки робочого столу продавця додається граніт. У кожного з матеріалів свої переваги, але фахівці вважають, що найбільш практичним, довговічним і одночасно найбільш дорогим матеріалом, є нержавіюча сталь.

Важливим фактором, який треба врахувати перш, ніж купити холодильну вітрину, є марка компресора, пристрої для забезпечення безперебійної роботи обладнання. Найбільш надійними були визнані компресори Danfoss, однак, рівень інших виробників теж високий і одночасно з цим, вони все взаємозамінні, що важливо при заміні компресора, тому що не доводиться підшукувати агрегат конкретної марки.

Ще однією особливістю, яка відповідає за економічність устаткування, є товщина скла. Довготривале «збереження холоду» і підвищену ударостійкість гарантує більш товсте скло. Деякі іноземні виробники оснащують моделі загартованим ударостійким склом, яке в разі відколу не завдає шкоди продавцеві, вітчизняні виробники таку технологію не застосовують. Але у цього є свої плюси, в разі пошкодження обладнання, питання заміни скла вирішується легко, не доведеться відправляти замовлення виробнику за кордон.