Безпека - перш за все. Вибираємо дверний замок

Дверний замок, на перший погляд - дрібниця, звичайна повсякденність, про яку згадуєш тільки при поломці, проте ж, дверний замок - одна з основних речей, що відповідають за безпеку нашого майна, житла, а іноді і нас самих.

Нові двері ми купуємо часто вже з встановленим замком, але ці замки, як правило, досить низької якості. Чого не скажеш про замки Mottura, це дійсно надійна кострукція, а тут https://740.com.ua/catalog/dvernye-zamki/mottura їх можна придбати по найкращій вартості.

Чи будете ви міняти вбудований замок або вибирати новий, якщо двері без замка, для правильного вибору вам буде потрібно знання основних типів замків.

Замки ділять на типи по виду запірного механізму. Розрізняють три типи замків - сувальдні замки, смартлоки і циліндрові замки. Сувальдами називають деталі, що обертаються ключем, і тим самим замикають двері. Якщо в замку більше шести сувальд, то його практично неможливо зламати. До речі кажучи, сувальди - це найнадійніші замки. На жаль, недоліки у сувальдів теж є: ключ у них досить великий і незручний, сам же замок-сувальд дуже широкий і підходить не для всіх дверей.

Циліндричні - це замки, які мають врізний замок і циліндр. Також, як і сувальди, досить надійні, зламати їх нелегко. Причому сувальдний механізм працює таким чином, що коли ви почнете використовувати новий ключ з запасного комплекту, загубленим ключем замок відкрити буде вже не можна. Дуже зручна і економічна система.

Смартлоки - тип сучасних замків, які працюють по сітківці ока, відбиткам пальців і так далі. Більш ранні моделі смартлоків мають циферблат для набору певної комбінації, що відкриває запірний механізм і теж вимагають наявності ключа. Смартлоки надійні, але не дешеві. Що тут скажеш: високі технології - високі ціни.

Розрізняють замки і за типом кріплення. Врізні замки - це ті, які врізають безпосередньо в дверне полотно. Частина механічної міцності двері при цьому, звичайно, втратиться. При виборі врізного замка необхідно порівнювати глибину замку з шириною дверей, занадто глибоко вставлений замок виявиться в порожньому просторі, а це неминуче знизить надійність двері.

Накладні замки, відповідно, ті замки, які накладаються на двері. Накладні замки найчастіше використовують в якості додаткового захисту. Сукупність врізного і накладного замків зроблять двері надійнішими.

Слід пам’ятати про те, що різні типи замків призначаються для різних дверей. Дерев’яні, сталеві, алюмінієві та інші двері вимагають різних замків. Існують універсальні типи замків, але їх надійність залишає бажати кращого в порівнянні з надійністю замків, призначених для певного типу дверей.

Вибираючи дверний замок, перевірте, чи є у замку підшипник, призначений для кріплення ручки. З підшипником замок пропрацює набагато довше.

Замки, як втім і майже всі інші товари, випускаються як відомими виробниками, що добре зарекомендували себе, так і фірмами, в яких виробництво замків може бути не основним видом діяльності або взагалі замки можуть бути виготовлені кустарним способом. Напевно, навіть не варто нагадувати, що до вибору речі, якій довірено наша безпека, слід поставитися з усією серйозністю.