Apple продала 9 млн iPhone XR за перший вікенд

Минулої п'ятниці після потужної рекламної кампанії стартували продажі довгоочікуваного iPhone Xr, який є найдоступнішим представником нової лінійки смартфонів Apple в цьому році.

Невелика довідка: iPhone XR - смартфони корпорації Apple, що використовують процесор Apple A12 Bionic і операційну систему iOS 12, представлені 12 вересня 2018 року разом з більш дорогим iPhone XS.

І ось зараз з’явилися перші відомості про результати першого уїк-енду продажів. Відразу обмовимося, що це не офіційні цифри, джерелом виступив аналітик компанії Rosenblatt Securities Цзунь Жанг.

Отже, результат виявився нижчим за очікуваний аналітиком - за перші вихідні було продано 9 млн смартфонів Apple iPhone Xr замість прогнозованого мінімуму в 10 млн одиниць. У зв’язку з цим аналітик скорегував свій початковий прогноз щодо кількості вироблених і відвантажених смартфонів iPhone за період з вересня по грудень 2018 року. Спочатку він прогнозував обсяги виробництва нових iPhone на рівні від 90 млн до 95 млн одиниць і продажу в 80-85 млн штук. Тепер же він очікує, що обсяг замовлень буде знижений до 88 млн штук, а продажу - до 76-77 млн ​​штук.

Незважаючи на зниження прогнозу по продажах, аналітик пророкує Apple рекордний дохід (понад $ 91 млрд) за підсумками завершального кварталу, в тому числі завдяки хорошим продажам нових iPad Pro і Macbook, які повинні представити вже за кілька днів. До речі, заме зараз популярні оригінальні моделі Apple iPhone можна вигідно замовити в супермаркеті електроніки yabloko.ua.

Apple iPhone Xr випускається в шести кольорах (чорний, білий, блакитний, жовтий, кораловий, червоний). Зараз Apple продає iPhone Xr в більш ніж 50 країнах світу. В Україні, яка разом з іншими потрапила в другу хвилю продажів, смартфон iPhone Xr почне продаватися з 2 листопада за ціною 30999 грн за версію з 64 ГБ флеш-пам’яті.

Нагадаємо, смартфон Apple iPhone Xr отримав ЖК-дисплей діагоналлю 6,1 дюйма, однокристальних систем A12 Bionic, одинарну 12-мегапіксельну камеру з діафрагмою F / 1,8, системою оптичної стабілізації та спалахом True Tone. Він має захист корпусу IP67 і підтримує технологію розпізнавання осіб користувачів Face ID.