Три ознаки, за якими можна судити про якість кави

Згідно з даними новітнього дослідження, більшість (64%) дорослих жителів України щодня п'ють каву. З них 88% роблять це вдома, 49% - на роботі, 35% - в гостях, 28% - в кафе або ресторані, а 18% - під час поїздки в автомобілі. Як визначити якість улюбленого нами напою незалежно від способу і місця його приготування?

На думку фахівців, існують три основні ознаки, що дозволяють без проблем зробити це. Звичайно ж йдеться не про розчинний, а натуральний напій, а найкраще, якщо це буде свіжообсмажена кава, яку можна замовити на сайті klab.net.ua.

Колір і блиск кавових зерен

Для приготування кави та кавових напоїв слід використовувати тільки високоякісні кавові зерна. Занадто темні (навіть чорні) і занадто блискучі кавові зерна говорять про те, що вони пересмажені. Кава, приготована з таких зерен, має гіркуватий присмак і неприємний післясмак. За смаком така кава нагадує вугілля.

Недосмажені кавові зерна мають дуже світлий колір і пахнуть горохом, сіном або соломою. Для приготування якісної кави слід використовувати зерна, що представляють собою «золоту середину». Вони повинні мати коричневий колір і помірний блиск.

Дата випуску і термін придатності

Свіжість продукту - одна з найважливіших ознак хорошої якості. Тому зверніть увагу на дату обсмажування кави, зазначену на упаковці, а також на інформацію, розміщену в магазинах.

Свіжообсмажена кава має більш багатий смак і аромат. Це багатство в усій повноті зберігається протягом трьох місяців після обсмажування. Потім кава починає поступово втрачати свої смакові якості.

Післясмак

Існує думка, що хороша кава повинна бути гіркою. Однак смак цього напою повинен являти собою баланс між гіркуватим, кислуватим і солодкуватим присмаком. Кава хорошої якості повинна залишати тривалий і стійкий післясмак, що нагадує присмак натуральної карамелі, шоколаду або какао. Якщо ж ви вловили запах дьогтю, золи, то це свідчить про те, що кава пересмажилася або якимось іншим чином втратила свої смакові якості.

Існує ще один спосіб перевірити якість кави - остудити її. Хороша кава і в холодному вигляді має приємний смак і аромат.