Поліуретан: особливості застосування і переваги матеріалу

На сьогоднішній день існує декілька видів конструкційних матеріалів, які використовують у виробничому процесі. В певній галузі використовують конкретний матеріал. Найбільш популярним сьогодні стає синтетичний полімерний матеріал під назвою поліуретан.

З огляду на досить складні експлуатаційні особливості, поліуретан використовують в якості заміни різних марок гуми. Також поліуретан добре зарекомендував себе як аналог каучуку і металу. Потрібно сказати, що поліуретан має ряд незаперечних переваг перед деякими іншими полімерами. Завдяки великому діапазону твердості і високій міцності поліуретану, він відмінно підходить для заміни гумової втулки на поліуретановий аналог. Поліуретанова втулка буде мати більш високу еластичність, твердість, опірність, ну і, нарешті, більш тривалим термін експлуатації. Також поліуретан вже зараз активно використовується як покриття для різних металевих роликів та валів.

Один з видів поліуретану має більш стійкі до ударних навантажень характеристики - це ударостійкий поліуретан. Ударостійкий поліуретан - це той матеріал, який добре проявив себе в умовах підвищеного ударного навантаження і стираючих впливів. Саме тому на сьогоднішній день заміна гуми на ударостійкий поліуретан особливо виправдана, якщо деталь планується експлуатувати в умовах з підвищеними ударними навантаженнями. При цьому заміну можна здійснювати в разі якщо експлуатаційне середовище має температурний інтервал від -40 ° C до +80 ° C.

Одною з найважливіших переваг поліуретану перед гумою є більш тривалий термін експлуатації. Тому, замінивши один раз гумову прокладку на поліуретанову, можна забути про подальшу заміну ще дуже на довго. Цікавою особливістю поліуретану є високий опір до деформацій. Таким чином, можна сміливо стверджувати, що поліуретанові покриття надійніші своїх гумових попередників.

У підсумку, поліуретанове покриття стає відмінним матеріалом, який можна використовувати в найважчих експлуатаційних промислових умовах. При цьому поліуретани можуть використовуватися як в рідкому - з нього роблять поліуретанові покриття, так і в твердому вигляді - вироби для автомобілів і інших механізмів.

На сегодняшний день полиуретан широкоиспользуется в самых разных сферах производства. Узнайте подробнее на сайте tomix.com.ua о всех особенностях этого материала, преимуществах изделий из полиуретана в сравнении с резиновыми.