Теплові насоси - найефективніший варіант вирішення проблеми опалення

В сучасних економічних умовах вибір оптимальної системи опалення будинку або квартири з точки зору витрат на обслуговування і її ефективності досить актуальний. Звичні газові та твердопаливні котли стають все дорожчими в обслуговуванні, а опалювати житло електроприладами (теплі підлоги, конвектори, інфрачервоні обігрівачі тощо) ще більш затратні. Тому зараз все частіше як на великих, так і на малих об'єктах використовується альтернативне джерело тепла такий як тепловий насос для опалення будинку та навіть квартири.

Принцип роботи теплового насоса полягає в відборі тепла з різних джерел, його акумуляції і передачі споживачеві. Залежно від теплового джерела, який використовують теплові насоси, їх класифікують на:

- Грунтові (в якості джерела тепла тут виступає грунт);

- Водяні (тепловим джерелом виступають водойми, озера, річки і т.д.);

- Повітряні (всім знайомі кондиціонери або спліт-системи).

Тепловий насос для опалення зовсім не новинка і вже давно користується популярністю в Європі і США. Зростає інтерес до таких систем і в Україні. Зокрема, компанія Teplovens, що здійснює монтаж систем опалення у Львові, використовує найсучасніше обладнання і найефективніші технології систем теплових насосів. Досвідчені фахівці компанії підберуть найоптимальнішу комплектацію системи опалення, що дозволить максимально зекономити на придбанні необхідного обладнання і отримати доступне дешеве джерело тепла.

Переваги теплових насосів

Тепловий насос для опалення або забезпечення споживача гарячою водою може використовувати поновлювані джерела тепла, які в надлишку нас оточують, будь то грунт, вода з водойми або річки, або ж атмосферне повітря. Природно, головною перевагою такої системи є функціональність. Тепловий насос може не тільки підвищувати температуру у вашому будинку, але і нагрівати воду. Крім того, в літній час така система цілком може працювати в якості кондиціонера, охолоджуючи повітря в будинку. Якщо у вас є басейн, то тепловий насос може підігрівати в ньому воду до комфортної температури для купання.

В процесі роботи теплового насоса не відбувається спалювання палива. А це означає, що система абсолютно безпечна. У процесі її роботи ваш будинок не може заповнитися чадним газом, адже він просто-напросто не виділяється. Крім того, вся система не здатна нагрітися до дуже високої температури. А це означає, що тепловий насос не може стати причиною пожежі.

Якщо ви дбаєте про навколишнє середовище, то тепловий насос буде ідеальним рішенням для вашого будинку. Він не виділяє ніяких небезпечних для природи хімічних речовин. А це означає, що і шкоду природі теплового насосу нанести просто-напросто нема чим.

Теплові насоси надійні. Як правило, така система цілком може прослужити без будь-яких поломок 30 років. Це дуже хороший показник. Причому згідно зі статистикою, проблем з тепловим насосом не виникає протягом всього періоду використання.

Теплові насоси економічні. Вони споживають набагато менше електроенергії, ніж інші опалювальні системи. А це означає, що тепловий насос окупить себе вже протягом декількох років.

Єдиним мінусом теплового насоса є ціна. Коштують такі системи дещо дорожче інших опалювальних систем. Крім того, ефект від такої системи буде лише в хорошому будинку, де теплові втрати мінімальні.