Що потрібно знати про теплообмінники

Кожен, хто хоч раз займався питаннями організації опалення або гарячого водопостачання, стикався з таким терміном, як теплообмінник.

Теплообмінник являє собою обладнання, в робочому блоці якого налагоджений теплообмін між елементами, зазвичай це рідини з різними температурами. Таке обладнання застосовують в системах опалення, системах охолодження, для обігріву басейнів, в різних галузях: машинобудуванні, хімічній промисловості, фармацевтиці та харчовому виробництві і т.д.

Разом з тим за допомогою даних пристроїв, як теплообмінники Анкор -Теплоэнерго можна реалізувати досить ефективні інженерні рішення в частині опалення і гарячого водопостачання не тільки на великих промислових об’єктах, але і в приватних будинках, і навіть в квартирах. І для цього немає необхідності самостійно винаходити велосипед з підручних засобів - асортимент теплообмінників, що пропонується сьогодні виробниками в змозі забезпечити вирішення будь-якого промислового, чи побутового завдання.

Виникає лише одне питання: як правильно підібрати необхідне і відповідне саме вашим завданням обладнання і при цьому не переплатити.

При виборі теплообмінника потрібно враховувати масу параметрів, розібратися в значенні яких обивателю часом просто не під силу. Тому вибір краще довірити професіоналам, які виконають розрахунок, підберуть необхідне обладнання і нададуть комплексну інформаційну підтримку.

Одним з найбільших гравців на ринку теплообмінників є компанія ЧНПФ «Анкор-Теплоэнерго», яка має власне виробництво подібного обладнання. Інженери компанії по вашому запиту здійснять якісний розрахунок саме для вашого об’єкта і запропонують оптимальний варіант по співвідношенню «ціна-якість». При цьому покупцеві, оформляючи замовлення, не доведеться витрачати багато часу на заповнення незрозумілих опитувальних листів ще більш незрозумілими показниками, як це часто буває в інших компаніях.

Під конкретний технологічний процес фахівці підберуть певний тип теплообмінника з урахуванням технічних характеристик і робочих параметрів. Не менш важливий і матеріал, з якого виготовляють теплопередающие поверхні між теплоносіями, щоб забезпечити надійну і довговічну роботу.

На сьогоднішній день найбільш досконалими пристроями є пластинчасті теплообмінники в розбірному й паяному виконанні. Дані прилади є універсальними, вельми компактними і відповідають високим показникам енергоефективності.

Кожен з названих типів застосовується в залежності від конкретного завдання. Наприклад, для приватних будинків і котеджів частіше застосовуються паяні теплообмінники. Їх використовують в системах теплої підлоги, для організації гарячого водопостачання, опалення теплиць, веранд і пішохідних доріжок. У багатоквартирних житлових будинках, в основному, використовуються пластинчасті розбірні теплообмінники (як в теплових пунктах, так і окремо), що дозволяє скоротити витрати на споживання теплової енергії.

Паяні теплообмінники дуже ефективні в технологічних процесах, що використовують неагресивні рідини без механічних домішок. Вони відрізняються компактністю, відсутністю протікання і стійкістю до навантажень. До великих переваг можна віднести їх невисоку вартість і відсутність необхідності обслуговування. Робоча температура паяних теплообмінників варіюється від -180 до +200 ° C, максимальна ж тиск - до 45 бар.

Пластинчасті теплообмінники за рахунок своєї конструктивної особливості мають ряд чудових споживчих характеристик:

- універсальність (може застосовуватися на різних об’єктах і використовуватися в залежності від необхідної потужності);
- економічність (вартість теплообмінника залежить від кількості пластин, кількість же пластин підбирається, виходячи з вимог конкретного об’єкта);
- як наслідок - компактність (теплообмінник підбирається згідно необхідним показниками тепловіддачі, чим менше перепади - тим менше пластин використовується);
- ремонтопридатність (в разі пошкодження можна обійтися заміною зношеної пластини, а не всього пристрою).