Американський стартап допоможе кинути палити за допомогою віртуальної реальності

Використання віртуальної реальності (VR) для поліпшення результатів у сфері охорони здоров'я стало все більш популярним варіантом використання нової технології для різних цілей. Дану технологію можна навіть використовувати як частину лікування наркоманії, як демонструє програма VR MindCotine.

Паління визнано наркотичною залежністю і це є всесвітньою проблемою. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, паління викликає близько 6 мільйонів смертей на рік і відповідальне за більш ніж 1 трильйон доларів США на витрати на охорону здоров’я у всьому світі. У той час як є багато курців, які хочуть кинути палити, але не можуть в силу залежності. Багато шукають щось нове і інноваційне для позбавлення від паління, при цьому спосіб повинен бути недорогим.

MindCotine хочуть боротися з проблемою наркоманії таким способом, який відповідає потребам курців. Використовуючи технології  VR через психологічні процеси усвідомленості, створюються інноваційні технології, що допомогають користувачам тренувати своє тіло і волю.

Для цього каліфорнійський стартап створив VR-додаток. Додаток вчить користувачів контролювати своє тіло, а також дозволяє усвідомити, що для них представляє шкідлива звичка. MindCotine також навчить користувачів долати тягу і дискомфорт через відмову від тютюну.

Творці MindCotine зрозуміли, що у курців поки немає зручних інструментів і програм, які дозволять впоратися з залежністю. Для цього компанія об’єднала віртуальну реальність з психотерапією і груповим залученням. У платформі передбачено співтовариство користувачів: їм пропонують об’єднатися і практикувати навички, отримані при використанні програми. Зараз додаток MindCotine проходить випробування по всьому світу.

Зараз ведеться пошук джерел фінансування для програми лікування в VR, використовуючи платформу Kickstarter для фінансування. Для подальшого розвитку проекту компанії потрібно 18 000 долл. США. Всі інвестиції від $ 12 вгору будуть винагороджені комплектом Mindcotine, якщо кампанія зможе зібрати достатньо коштів на втілення проекту. Комплект складається з гарнітури VR, повного плану лікування, наручних браслетів, отримати доступ до програми MindCotine і доступу до товариства MindCotine, яке включає персонального наставника для контролю за процесом одужання користувача.

Той інвестор, який вкладе в проект 10 000 доларів США, отримає 20 комплектів програми MindCotine, чотири футболки, відвідування штаб-квартири MindCotine і тиждень з командою MindCotine.

На сегодняшний день существует великое множество множество методов избавления пристрастия к сигаретам. Но, увы, мало какие из них действительно помогают избавиться от этой вредной привычки. Чтобы добиться позитивных результатов на этом пути, стоит попробовать закодироваться от курения Днепр в медицинском центре “Сана”, а на сайте sana-info.dp.ua вы подробнее узнаете об этой методике.