Інтер’єр кухні маленького розміру: що потрібно враховувати

Малогабаритні кухні є бичем не тільки квартир радянського зразка, але також і багатьох сучасних будівель. Для будь-якого дизайнера може бути справжнім іспитом підібрати дизайн інтер'єру для такого приміщення, так як тут слід розташувати тільки все найнеобхідніше, і в той же час залишити вільний простір для пересування. Адже крихітна кухня повинна бути придатною до експлуатації і як можна більш комфортною для прийому їжі.

І для того щоб правильно підібрати інтер’єр кухні маленького розміру, необхідно не тільки керуватися певними правилами, а й знати деякі хитрощі. А ще вам порада - відвідайте авторський блог дизайнера, тут ви знайдете багато цінних порад щодо облаштування функціональної, стильної кухні.

Загальні рекомендації організації маленької кухні.

Найкраще питання облаштування маленької кухні вирішувати при ремонті всієї квартири, тому що в цьому випадку можна все спланувати заздалегідь. Відразу можна поміняти в цьому приміщенні і меблі. Але вони повинні відповідати обраному стилю оформлення.

- При загальному ремонті стіни і підлогу кухні, а також і того приміщення, куди виходять двері з кухні, краще оформити в одному стилі. У цьому випадку обидві кімнати будуть здаватися одним цілим.

- При обробці приміщення краще не змішувати фактури і види покриттів, так як оздоблювальні матеріали повинні бути тут одного стилю.

- Краще відмовитися від розпашних дверей. Найбільш прийнятним варіантом будуть розсувні двері або ж арочний отвір. Якщо не буде виходити ні те, ні інше, то найбільш правильний вибір - взагалі не встановлювати ніяких дверей.

- Слід відмовитися від дрібних предметів меблів, тому що вони зроблять маленьку кухню сильно перевантаженою. Будь-який безлад в такому приміщенні буде відразу кидатися в очі. Навіть всі кухонні прилади необхідно розташувати за дверцятами гарнітура.

- Найбільш правильний вибір - не розміщувати тут відкриті полички з посудом, сувеніри, а також масивні стільці і лавки.

- Слід використовувати високі меблі, тому що це дозволить візуально підняти стелю вище. У маленькій кухні будуть добре виглядати прозорі меблі зі скла або пластику. Якщо це не вийде зробити, то меблі повинні бути тієї ж тональності, що й стіни. Тут найкраще підійде складаний стіл зі стільцями, а також дуже до місця в таких приміщеннях будуть і кухонні столи овальної форми.

- Повинно бути побільше хромованої обробки, глянцевих або дзеркальних поверхонь, так як це візуально розширить простір. Вся кухонна техніка повинна бути тільки вбудованою.

- Для того щоб дизайн інтер’єру сучасної кухні маленького розміру виглядав більш привабливо, краще не використовувати багатоколірність, що тільки створить ефект безладу. Тут не повинно бути великих горщиків для кімнатних квітів, календаря на стіні, щільних фіранок на вікнах, а також занадто строкатих шпалер.

- Більше підійде спокійний, більш світлий відтінок стін і меблів. Кімнатні рослини або вазу з квітами можна поставити на підвіконня. У кухні маленьких розмірів слід подумати про хороше освітлення. Але це має бути не одноламповий «спальний» абажур. Можна використовувати світлодіодне підсвічування, кришталеву люстру, зональне освітлення.

Дотримуючись цих простих правил, вдасться правильно облаштувати кухню маленьких розмірів. Тут головне - це не перевантажувати простір. Не варто забувати про простір для пересування господині під час приготування їжі.