Світлодіодні лінійки - освітлення XXI-го століття

Гнучкі світлодіодні лінійки (led - стрічки) - це комплексне і креативне рішення, що дозволяє здійснювати як традиційні, так і нестандартні задачі, пов'язані з led - підсвічуванням і led - освітленням.

LED лінійки є багатошаровою стрічкю, в яку вмонтовано надяскраві світлодіоди SMD. Герметичні світлодіодні лінійки виготовляють з діелектричної підкладки, тонкого мідного провідника і силікону. Як правило, кріпляться вони на пластикових носіях або двосторонній липкій стрічці.

Світлодіодні лінійки можуть бути використані в складних конструкціях і на важкодоступних ділянках, виконуючи роль декоративного освітлення як всередині приміщень, так і на вулиці. А вигідно замовити якісні LED лінійки всіх видів ви можете в компанії «POWERLUX».

Переваги світлодіодних лінійок

Одним з головних достоїнств, якими володіює таке освітлення - безпека експлуатації, яка обумовлена ​​їх низьким енергоспоживанням. У зв’язку з цим світлодіодні лінійки стають не тільки унікальною конструкцією для прикраси інтер’єру, але вигідною і ефективною енергозберігаючою технологією. Ці освітлювальні прилади малогабаритні, що дозволяє «приховувати» джерело освітлення в вузьких нішах підвісних стель (досить ширини ніші всього в 2 - 3 см). Розміщуються світлодіодні лінійки і вздовж площини поручнів, сходів, для створення контурного led-підсвічування меблів.

Унікальні властивості спектра випромінювання, якими володіють світлодіодні лінійки, зокрема, широкий кут випромінювання світлодіодів (до 120º) дозволяють створити ефект «об’ємного» і рівного світла вже в 4 - 5 см від його джерела. Так світлодіодні лінійки дозволяють дизайнерам і проектувальникам відмовитися від громіздких конструкцій гіпсокартонних стель і використовувати багаторівневі системи навіть в стандартних квартирах, де висота стелі не перевищує 2,5 м.

Світлодіодні лінійки - стабільний елемент системи освітлення, що забезпечує роботу протягом тривалого терміну експлуатації (розрахунковий період служби - 30 000 годин). Крім високої надійності, світлодіодні лінійки не випромінюють в процесі експлуатації шкідливого для здоров’я ультрафіолетового та інфрачервоного випромінювання, зберігаючи при цьому високу насиченість і чистоту кольору. Завдяки тому, що ці прилади не випромінюють світла в УФ та ІЧ діапазонах випромінювання, виключається псування, вицвітання і перегрів цінних предметів інтер’єру. Компактні розміри світлодіодних лінійок дозволяють вбудувати їх практично в будь-яку вітрину або стелаж, а відсутність випромінювання тепла роблять практично незамінними для підсвічування барних стійок і вітрин з продуктами харчування.

Світлодіодні лінійки, на відміну від альтернативних джерел освітлення, і, перш за все, всіляких ламп, використовуваних в світильниках, не вимагають заміни джерела світла.

Встановлення і особливості використання світлодіодних лінійок

Монтуються світлодіодні лінійки на поверхню несучих конструкцій швидко і абсолютно безпечно, причому монтажних відходів практично не залишається. Світлодіодні лінійки ріжуться, що виявляється дуже зручним при створенні складних контурів, де присутня залежність від габаритів або рельєфу.
У процесі створення світлової композиції світлодіодні лінійки можуть бути використані і для локального підсвічування, і в якості фону і ін.

Ці освітлювальні прилади доступні в основних кольорах палітри, що, знову ж таки, створює додаткові можливості для польоту уяви дизайнера. Світлодіодні лінійки, в яких можуть бути використані різні типи rgb - контролерів, дозволяють варіювати і гнучко управляти яскравістю підсвічування, глибиною кольору та ін.

RGB - світлодіодні лінійки з моно і 3 - х кристальними світлодіодами і rgb - контролерами дозволяють втілити в життя величезну кількість спецефектів (миготіння, плавний перелив світла, що біжить хвиля і т. д.). Так світлодіодні лінійки відкривають принципово нові можливості і для рекламної індустрії. Вони здатні створити дивовижний ефект при підсвічуванні прозорих поверхонь (акрил, онікс, скло, і т.д.), повідомляючи навколишньому простору відчуття свята, а можливо - і ідеальну обстановку для релаксації.