POS-матеріали як потужний засіб підвищення прибутковості бізнесу

Основним завданням POS-матеріалів, тобто будь-якої реклами в точках продажів, з упевненістю можна назвати залучення уваги клієнта. Вигідно розставлені по території магазину стенди з продукцією змушують відвідувачів в тому числі здійснювати спонтанні покупки, тобто такі, які не були заплановані спочатку.

POS виділяють певну групу товарів або конкретну марку від інших, створюючи привабливий образ і в якійсь мірі змушуючи придбати продукт. Саме швидкість впливу відрізняє POS-матеріали від інших видів реклами: по-перше, покупець обов’язково їх побачить, а по-друге, побачить через кілька секунд. Не випадково одна з неофіційних назв POS - «німий продавець».

Практично кожен магазин ділиться на п’ять основних зон: в кожній з них розставляють POS-матеріали різного типу:

Зовнішня зона. Допомагає привернути увагу до торгової точки за допомогою постерів, покажчиків і табличок.

Вхідна зона. Сюди можна віднести вхідне і вітринне оформлення: також вивіски, таблички, постери. Завдання змінюється з привернення уваги до магазину на привернення уваги до конкретного відділу і його товарам за допомогою інформації про переваги, акції та бонуси. В якості прикладу ефективного POS-матеріалу можна навести уголок потребителя пластиковый, а також інші аналогічні якісні пластмасові вироби, що вигідно можна замовити на сайті promplastic.com.

Торговий зал. POS-матеріали, розставлені в місці продажів, направляють покупця до місця розташування певної продукції. Для цього використовують наклейки на підлогу, світлову підсвічування і т. Д.

Розташування товару. Зона, де безпосередньо знаходиться товар, є найголовнішою - саме тут відбувається вибір покупця на користь покупки тієї або іншої речі. Завдання продавця - максимально виділити свій товар серед собі подібних. Продукцію красиво розкладають, інформують покупця про її переваги і знижці.

Зона біля каси. Область спонтанних покупок. Тут викладають недорогі продукти (батончики, жуйки, гігієнічні помади), які людина не збиралася купувати, але побачивши їх, змінила свою думку і придбала товар.

Видів POS-матеріалів дійсно дуже багато: стійки, дисплеї, монетниці, стенди, страйпленти і т. д. Їх виготовляють з паперу, картону, скла, дерева, акрилу і т. Д. Найбільш якісними зразками є металеві та пластикові POS: вони добре виглядають, відрізняються міцністю, надійністю і простотою експлуатації. Крім того, POS представлені різноманіттям моделей, саме тому клієнт завжди може вибрати варіант, що ідеально підходить під його запити.

Створення якісних рекламних матеріалів - відповідальне завдання, яку варто довірити професіоналам, якщо ви хочете отримати максимум користі від використання POS-матеріалів.