Поради щодо вибору квадроцикла для новачків

Квадроцикл - зручний і доступний засіб пересування. На заміській ділянці, на природі, на полюванні і риболовлі, для дозвілля - він не тільки вірний помічник, але і спосіб розваги і пересування.

Мотовсюдихід швидко став популярним, що сподвигло виробників розширити лінійку моделей і інвестувати більше коштів на тестування і розробку. Тому сьогодні ви зможете вибрати такого “коня”, який і за вартістю вам підійде, і за можливостями, і за зовнішнім виглядом.

Якщо ви зважитеся придбати квадроцикл, то повинні чітко розуміти, що на його утримання в рік буде йти не мала сума з вашого бюджету. Так, наприклад, на мотовсюдихід преміум-класу в рік буде йти близько 10 тисяч грн., це при умові використання без особливих навантажень.

Сьогодні на вибір представлені одномісні і двомісні моделі. Перші хороші для спорту, вони мають більш високу прохідність і швидкість. А ось для повсякденного використання краще купувати двомісні моделі. Вони більш стійкі на нерівній поверхні і стійкі до перевертання. А ось від так званих “півторамісних” моделей краще відмовитися. Вони більшою мірою схильні до перевертання.

Які види квадроциклів пропонує ринок? З причини своєї популярності, виробники пропонують кілька моделей різного призначення.

Спортивні квадроцикли

Такі “коні” використовуються для змагань і гонок. Завдання виробників виготовити таку модель, яка не боятиметься нерівній поверхні. “Спортсмени” мають потужний двигун, привід на два колеса, легкий кузов і незалежну підвіску. Все це забезпечує якість і надійність мотовсюдихода. Також передбачений захист від травм.

Туристичні квадроцикли

Такі “красені” розраховані на тривалі подорожі, вони не бояться гірок і спусків, дуже зручні. Виробник нагородив таку модель роздавальною коробкою передач і повним приводом. Для подорожей він виявиться вам вірним супутником.

Утилітарні квадроцикли

Дані моделі створені для господарської діяльності. З ними легко і урожай зібрати, і об’їхати свої посівні володіння, і доглядати за лісовим ділянкою. У Вашому розпорядженні великий багажник, розрахований на 100 кг. При бажанні можна використовувати додатково причіп. Для зручності використання передбачені колеса великого діаметру, повний привід і потужний двигун.

А тепер давайте розберемося, який краще квадроцикл купить для тих чи інших потреб.

Для полювання

Якщо ви не уявляєте своє життя без полювання, тоді, звичайно ж, вам варто задуматися про придбання квадроцикла, переважно утилітарного типу. Якісний і надійний “кінь” повинен мати колеса з високим протектором, лебідку і надійний двигун. Все це забезпечить комфорт під час поїздок. Бо часом полювання може занести вас в непрохідні місця. Сучасний мисливський всюдихід вміщує в себе два мисливця і, здатний, в загальному, витримати 350 кг (спорядження та здобич). Вибираючи, такого роду квадроцикл зверніть увагу, чи підходить він вам по росту, скільки кілометрів на ньому можна їхати без дозаправки. 

Для риболовлі

А ось, якщо ви завзятий рибалка, то вам також варто подумати про придбання мотовсюдихода. З ним і зручніше дістатися до місця призначення і спорядження зручно возити. При виборі “рибалки” керуйтеся тими ж критеріями вибору, що і для першого випадку.

Квадроцикл для швидкої їзди

Якщо хочете використовувати мотовсюдихід не тільки для роботи, але і для розваги, то вибирайте утилітарну модель, виготовлену на основі спортивного “коня”. Така модель дозволить Вам не тільки виконати господарську роботу, а й “поганяти”. А ось, якщо ви вирішите купити такий варіант для спортивних цілей - то прогадаєте. Для гонок кращим буде зупинити свій вибір на спортивному варіанті. 

Для роботи

Якщо планується придбати “красеня” для роботи на дачі, то обов’язково вибирайте найбільш зручний і практичний варіант. “Працівник” обов’язково повинен мати фаркоп і лебідки. Для нескладної роботи на заміській ділянці вибирайте модель з об’ємом двигуна 500 куб. см. А ось якщо вам потрібна “грізна конячка”, то її об’єм двигуна повинен становити 700-800 куб.см. Взагалі квадроцикл для дачі незамінний. Він краще справжнього коня тим, що не вимагає такого нагляду.