Три надійних способи захисту лакофарбового покриття вашого автомобіля

Напевно, кожна розсудлива людина, що має у власності автомобіль, мріє, щоб вірний залізний друг якомога довше радував око господаря блиском лакофарбового покриття. Але, на превеликий жаль, сучасний світ часто підносить нам дуже неприємні сюрпризи.

Так, наприклад, вийшовши одного ранку з дому, ви можете виявити на капоті вашого автомобіля гілку, що впала з дерева. Ви піднімаєте її і бачите подряпину. Або інший приклад. Одного разу в спекотний літній день ви з почуттям і задоволенням беретеся за власноручне миття машини. Після цього легковажно залишаєте її сушитися під променями палючого сонця. Чи варто говорити, що подібні дії призведуть до швидкого вигорання фарби.

А крім цього, на планеті існує величезна кількість птахів, і якась частина з них живе в ваших краях. Кислоти, що містяться в пташиному посліді, здатні помітно зіпсувати фарбу. Взимку справи йдуть ще гірше. У нашій країні дорожні служби хлібом не годуй, а дай посипати вулиці тонною-другою хімічних реагентів, які роз’їдають все на своєму шляху. І якщо ви не будете мити машину взимку, то до весни можете виявити помітно потьмянівший лакофарбовий шар.

Як бути тим водіям, які хочуть захистити свій автомобіль від небезпеки? На сьогоднішній день на ринку є досить багато способів захисту лакофарбового покриття автомобіля. Ми зупинимося на трьох з них і розповімо вам про переваги і недоліки кожного.

Вінілова плівка

І першим номером в нашому списку йде обклеювання автомобіля вініловою плівкою. До нас мода на вініл прийшла після того, як на екрани вийшла перша частина фільму «Форсаж». Надивившись на обклеєні уздовж і поперек спорткари, наші співвітчизники взялися за творчість. Спочатку, коли в країні не було толкових майстрів, вся ця справа виглядала досить забавно. Плівка через пару тижнів покривалася хвилями, рвалася або просто відклеюватися. Але час минав, навички удосконалювалися, і сьогодні в Україні працює досить велика кількість професійних обклеювачів. Зокрема, ви можете скористатися послугою оклейка авто антигравийной пленкой Киев від компанії “Автостудия Глянец”.

Тепер докладніше про сам вінілі. Плівка буває двох видів каландована і лита. Каландованая плівка це, як правило, плівка, вироблена дбайливими руками китайських трудівників. Левову частку ринку займає саме така плівка. Чому? Вона дешева. При цьому ви можете вибрати з воістину величезного числа фактур і забарвлень.

Біда в тому, що якісно наклеїти таку плівку може тільки справжній професіонал. І то не в 100% випадків. Крім цього, такі плівки відрізняються низькою стійкістю до зовнішніх чинників, з часом вони мнуться і вигоряють. Лита плівка - це вже зовсім інша справа. Цінник на неї істотно вище, але і якість ви отримаєте в рази краще. Подібний вініл стане надійним захистом лакофарбового покриття.

У чому головна перевага вінілової плівки? Напевно, це різноманіття кольорів, відтінків і фактур. Крім багатства вибору, плюсом даного методу є час. Обклеювання невеликої моделі забере у досвідченого майстра 2-3 години.

А тепер про мінуси. Найбільший з них - це те, що при знятті плівка може пошкодити саме лакофарбове покриття. А зняти її рано чи пізно доведеться. Так, наприклад, багато каландованих плівок служать від сили півроку-рік, після чого потребують заміни. Тому, якщо на вашому авто є свіжопофарбовані ділянки, десять разів подумайте, перш ніж наклеювати на них вініл. Також до мінусів можна віднести трудомісткість і дорожнечу процесу.

Рідка гума

Це склад, який завдяки своїй водонепроникності і еластичності знайшов широке застосування в будівництві. Рідка гума - це мастика на основі полімерно-бітумної водної емульсії. Простіше кажучи, гума в рідкому вигляді, яка наноситься методом розпилення. При нанесенні на поверхню склад утворює цілісний гумовий шар, злегка м’який на дотик. Подібний склад прекрасно справляється із захистом кузова і інших деталей від механічних, хімічних, термічних та інших впливів.

Відразу перейдемо до плюсів, тому як їх чимало. По-перше, склад дуже швидко наноситься, і вам при цьому не потрібно розбирати половину машини. Навіть фари заклеювати скотчем не доведеться, тому що шар гуми після затвердіння легко знімається з них. Наноситься склад простим послідовним розпиленням. Якщо ви покриваєте авто декількома шарами складу, то всі разом вони утворюють міцний цільний шар гуми. При цьому неважливо, на яку поверхню ви наносите рідку гуму. Вона прекрасно зчіплюється з пластиком, металом. По-друге, ви можете не турбуватися за цілісність фарбування вашого авто, тому як при знятті гума не залишає після себе слідів і не тягне слідом за собою свіжу фарбу. По-третє, нанесення рідкої гуми обійдеться вам дешевше, ніж обклеювання вінілом. Якщо вам потрібно захистити невелику деталь, то ви цілком можете зробити всю роботу своїми руками. Рідка гума продається в звичайних аерозольних балончиках, і після невеликої практики ви зможете без проблем нанести її самостійно.

Явних мінусів у цього методу не виявлено. Хоча якщо покопатися в інтернеті, то можна знайти повідомлення про те, що гума з часом тріскається і відвалюється шматками. Але цю інформацію інакше як чутками не назвеш.

Кераміка

Третій з нашого списку метод - це нанесення на автомобіль керамічного покриття. Спосіб цей поки ще не набув широкого поширення в нашій країні, але вже має своїх прихильників. За ступенем захисту лакофарбового покриття з ним навряд чи щось зрівняється на даний момент. Це покриття має безкомпромісну стійкість до механічних пошкоджень, а також надійно захищає кузов від хімічних впливів і ультрафіолетових променів. Виробники даних складів заявляють, що покриття служить мало не вічно, не тріскається і не втрачає своїх властивостей при належному догляді.

Варто відразу зазначити, що ціна на подібну послугу висока. І нанести склад своїми руками без спеціального обладнання у вас навряд чи вийде. Але на щастя, у великих містах уже зараз можна знайти досить фірм, які займаються керамічними покриттями. Так, їхні послуги коштують пристойно. Але натомість багато з них пропонують гарантійне обслуговування на протязі довгого часу.