Як правильно вибрати офісний папір

Одним з найбільш затребуваних офісних товарів є папір для офісної техніки. Від того, наскільки якісний папір, буде залежати не тільки зовнішній вигляд документів, але і термін служби принтерів та іншої офісної техніки. Але як не помилитися, і правильно вибрати папір відповідно до своїх вимог?

Спочатку варто визначитися, що саме буде друкуватися на цьому папері, і яка техніка буде використовуватися в цих цілях.

Класи

Умовно види офісного паперу поділяються на 3 класи:

Клас «С». Найдешевший і найпоширеніший вид офісного паперу. Саме папір класу «С» так широко представлено ​​на прилавках канцелярських магазинів. Він економічний, підходить для друку невеликого обсягу. Але часто буває, що не дуже сумлінні виробники намагаються збути під виглядом паперу класу «С» продукт дуже низької якості. Такий папір не відповідає за цілою низкою параметрів. А пересічний споживач не в змозі правильно оцінити якість паперу. В цілому офісний папір класу «С» можна вважати придатною для друку документів і використанні в більшості видів офісної техніки.

Клас «В». Такий папір можна вважати середньої за ціною і якістю. Є найкращим варіантом для офісів, де необхідний двосторонній друк великої кількості документів. Як не можна краще підходить для принтерів з високою швидкістю друку. Офісний папір класу «В» відповідає вимогам більшої частини сучасної офісної техніки.

Клас «А». Офісний папір класу «А» призначений, перш за все, для лазерних кольорових принтерів. Він буває декількох видів щільності, з матовою або глянцевою поверхнею. На такому папері друкують фотографії. Застосовувати його для друку документів непрактично з огляду на вищу ціну, якщо, звичайно, обов’язковою вимогою не є матовий або глянсовий відтінок документів.

Основні характеристики

Класифікація видів паперу заснована на його відповідності тим чи іншим хімічним і фізичним параметрам. Їх багато, але виділити слід лише чотири основних:

a. Геометрія і чіткість обрізаного краю листка. Дуже важливий параметр. Чітко і якісно обрізаний папір не мнеться при друку, листи в пачці не злипалися. Потрібно уважно розглядати папір перед покупкою - на зрізах не повинно бути нерівностей, задирок і пилу.

b. Білизна паперу. В першу чергу ступінь білизни листка визначається у відсотках. Ідеально білим вважається листок зі 100%. Але на практиці така білизна недосяжна. Максимальна білизна паперу може бути не більше 98%. На око відсоток білизни визначити складно, а різниця в 1-2% і зовсім не помітна. Але при цьому білий колір при різному освітленні виглядає абсолютно по-різному. Зазвичай це стає вирішальним фактором при виборі паперу. Крім процентної оцінки якості паперу, є ще й така система вимірювання, як CIE.

c. Вологість. Є не менш важливим показником. Чим вона нижче, тим краще. Пояснюється це тим, що при друку папір піддається впливу високих температур. Папір з високою вологістю швидше втрачає геометрію і мнеться. Стандартний показник - 4,2-4,5%.

d. Щільність і формат. Стандартних форматів два: А3 і А4. Стандартна щільність: 80г / м2. У випадку з папером класу «А» щільність може досягати 280г / м2.

На сайте https://www.modernoffice.ru/catalog1/office/rezaki/sabel_nye_rezaki/ вы узнаете для чего применяется сабельный резак, и как правильно его выбрать.