Вибираємо металеві ворота для приватного будинку

В процесі будівництва або ремонту будинку власників неминуче чекає безліч складних питань, які необхідно буде вирішити і непростих виборів, які вам доведеться зробити перш, ніж ви отримаєте будинок своєї мрії. Одне з таких питань - вибір воріт. Наша сьогоднішня стаття присвячена металевим виробам. Чому метал? Відповідь проста - цей матеріал визнаний, як найбільш довговічний, надійний і простий для виготовлення воріт.

Ворота в приватний будинок з металу - на чому зупинитися?

Говорячи про металеві ворота в приватний будинок, необхідно відзначити, що вони можуть бути звареними, кованими і ковано-звареними. У чому конструктивні відмінності між різними типами воріт?

Зварні ворота в приватний будинок виготовляються з металевого полотна, різного виду профілів, прутів і деталей, які з’єднуються в цільну конструкцію за допомогою зварювального апарату. Такі ворота найбільш простий, недорогий, доступний і надійний варіант, що вміщає в себе оптимальне поєднання ціни та якості.

Ковані вироби - результат художньої ковки по металу, роботи, що виконується вручну ковалем в своїй майстерні. Це ексклюзивний виріб, який відрізняється високою міцністю і при належному догляді може служити вашій сім’ї століттями. Ковані ворота в приватний будинок не найдешевший і доступний варіант, однак, вони по праву вважаються висококласним виробом, що свідчить про ваш смак і стійке фінансове становище. А на цьому сайті ви можете вигідно замовити якісні красиві ковані ворота і інші ексклюзивні вироби.

Ковано-зварні ворота в приватний будинок - можливість з’єднати воєдино красу кування і практичність зварних конструкцій. Найчастіше такі ворота виготовляються на основі зварювання, при додаванні окремих кованих елементів. Такий підхід дозволяє створити унікальний дизайн, візуально схожий з куванням, але при цьому за куди меншу вартість.

Пару слів про догляд

Говорячи про догляд за воротами в приватний будинок з металу, необхідно відзначити, що великої різниці між зварними, кованими і ковано-звареними виробами не існує. Власнику слід один-два рази на рік перевіряти ворота на предмет утворення іржі. Якщо така буде виявлена, слід м’яко зачистити ділянку, покрити його ґрунтовкою і фарбою.

Фахівці запевняють, що при належному догляді ворота в приватний будинок, виготовлені з металу, здатні служити десятиліттями. У разі поломки, вам немає необхідності знімати або міняти всі ворота цілком. Досить запросити фахівця, який проведе ремонт і, в разі потреби, замінить окремі їх елементи. Все це робить метал кращим матеріалів для воріт в приватний будинок.

Види воріт в приватний будинок з металу

Ковані, зварні або ковано-зварні ворота в приватний будинок можуть бути двох найбільш поширених видів: розпашні і відкатні.

Розпашні ворота складаються з двох стулок, що відчиняються назовні або всередину. Це найбільш поширений вид воріт, що дійшов до нас з глибокої давнини. Розпашні ворота для приватного будинку мають досить просту конструкцію, високу надійність і доступну ціну. Однак у них є один істотний мінус - вони «з’їдають» відчутний простір вашого двору.

Справа в тому, що стулки розпашних воріт вимагають чимало місця для відкривання. Таким чином, будучи встановленими в приватному будинку, розсувні ворота або віднімуть шматок внутрішнього двору (при відкривання всередину), або займуть простір на в’їзді в будинок (при відкриванні стулок назовні). Через цих особливостей розсувні ворота абсолютно не підходять для будинків з крихітними дворами і вузькими вуличками.

Якщо ви хочете істотно заощадити простір, який можна використовувати з куди більшою користю, вам варто звернути увагу на відкатні ворота в приватний будинок. Такий тип воріт зручно встановлювати в будинках, де поруч з в’їздом йде прямий відрізок забору. Відкатні ворота будуть відсуватися в сторону, уздовж забору, пропускаючи у двір ваш автомобіль. Відкатні ворота неймовірно зручні в експлуатації і суттєво економлять місце на ділянці. У них є тільки один істотний недолік - вони в середньому на 15-25% дорожче розпашних воріт, виготовлених з аналогічного матеріалу.

Якщо говорити про вагу, масивність і зручність при порівнянні відкатних та розпашних воріт, слід зазначити, що відкатні ворота визнані найбільш зручними. По-перше, вони менше важать, що забезпечує економію на фурнітурі, а можливо і на системі автоматизації. Крім того, завдяки меншій вазі вони куди більш прості в монтажі і установці. По-друге, вони не вимагають створення спеціального порожка, в той час, як при установці розпашних воріт необхідно штучно створити поріг висотою 10-15 см, щоб забезпечити відкривання воріт в зимовий період. Відкатні ворота вимагають менше уваги взимку, оскільки для того, щоб виїхати за межі двору вам не доведеться кожного разу розчищати снігові завали.