Чим раніше - тим краще. В якому віці варто починати вивчення іноземної мови?

Основні види нашої діяльності - навчання, робота, розваги - зараз переносяться в інтернет. Для того, щоб дозволити собі насолоджуватися його благами в повному обсязі, необхідні базові знання комп'ютерного користувача і володіння мовами.

Почесне перше місце по використанню у всесвітній мережі займає, природно, англійська з результатом 51,2%. Тобто для того, щоб отримати доступ до більш, ніж половині корисної і не дуже інформації в інтернеті, необхідно володіти саме цією мовою. А скільки всього цікавого в світі і на інших мовах!

Вивчення мов - найважливіше вкладення в майбутнє дитини, яке можуть зробити батьки, і до цієї справи потрібно підійти грунтовно і комплексно. Для прикладу, заняття англійська для дітей в клубі Нікнейм що проводяться кращими у Харкові викладачами дозволить їм у цікавій ігровій формі швидко і ефективно засвоїти мовні навики. 

А в якому ж віці краще починати вивчення іноземної мови?

Новонароджені вундеркінди

Ідеальний спосіб вивчити дві мови з народження - це інтернаціональна сім’я. Чудово, коли один з батьків україномовний, а інший, наприклад, француз, розмовляють з дитиною кожен на своїй рідній мові, не докладаючи при цьому рівно ніяких зусиль до того, що дитина відразу буде знати дві мови. В цьому випадку ми відразу отримуємо білінгвальне дитя.

Пощастить так само і тим, у кого є можливість найняти няню-носія іноземної мови і попросити її постійно розмовляти нею з новонародженим. Якщо ж ви не є носієм іноземної мови, вам залишається одне - вчити англійську (або будь-який інший мову) разом з малюком.

Якщо ви відчуваєте в собі сили займатися з дітьми, то деякі спеціалісти радять робити це прямо з народження.Інші ж вважають оптимальний вік початку вивчення другої мови - це все-таки тоді, коли дитина вже добре говорить на своїй рідній мові.

Заняття з народження полягають в створенні білінгвального середовища. Мама і тато можуть по можливості розмовляти з малюком на двох мовах, співати йому пісеньки на іноземній і рідній, і купувати розмовляючі іграшки з запрограмованими іноземними словами.

Дорослішим діткам

Як тільки дитина починає розмовляти і взаємодіяти з навколишнім світом, приходить час давати їй знання про навколишнє природнє середовище відразу на двох мовах. Починати можна з побутових дрібниць, наприклад, коментувати свої дії: мама готує сніданок, бабуся відкриває двері, ми з татом йдемо гуляти, дідусь сміється і так далі.

Робити це можна і не чекаючи поки малюк скаже свої перші слова. Те ж стосується і «базових» знань малюка: назви кольорів, тварин, їжі тощо.

Крім того, потрібно почекати, коли дитина зможе концентруватися на тому, щоб слухати казки, віршики, короткі оповідання, дивитися мультики. І ось тут перед вами відкривається просто безмежний океан можливостей!

Пам’ятайте, всі заняття повинні відбуватися в ігровій формі, бути пов’язані тільки з позитивними емоціями, ніякого насильства і завищених очікувань. Вам може здатися, що ваш малюк взагалі не реагує на іноземну мову, але через кілька місяців, він все-таки видасть своє перше: «cat».

Ще одна вимога до навчання малюків - систематичність. Коротенькі заняття тривалістю до 10-15 хвилин повинні відбуватися з певною регулярністю, щоб бути ефективними.

Розширення обріїв

На той час, як дитя досягне свідомого віку в 3-4 роки, перед вами відкриються зовсім нові можливості: це і курси для найменших в мовних школах, і спеціалізовані дитячі садки, і вже більш усвідомлене домашнє навчання. Домашні заняття, звичайно, слід продовжувати і поглиблювати, а також починати показувати дошкільнятку корисність володіння іноземною мовою.

У школі ініціативу у вивченні мов з ваших рук можуть спробувати вирвати вчителя, але й тут потрібно стояти на своєму, продовжуючи заняття вдома і підключаючи до них репетиторів, курси та, по можливості, носіїв мови.

Школярів так само можна відправляти в спеціальні мовні табори і на організований відпочинок за кордоном, адже мова найкраще засвоюється в рідному мовному середовищі. Тим більше, що освітні табори за кордоном приймають дітей вже від 6 років.

Не бійтеся втратити момент. Починати навчання іноземної мови оптимально до 12 років, адже саме до такого віку мозок готовий сприймати скільки завгодно мов.