Правила догляду за шубою в зимовий період

Кожна жінка мріє стати володаркою розкішної шуби з натурального хутра, і це цілком зрозуміло, адже натуральна шуба здавна вважалася ознакою достатку, розкоші і респектабельності. Однак якщо ви хочете, щоб хутряний виріб протягом значної кількості часу радував вас своїм неперевершеним зовнішнім виглядом, то необхідно правильно за ним доглядати. Про те, як же це зробити взимку, ми і поговоримо в цій статті.

Погода взимку досить нестабільна, скажімо, вранці може йти сніг, в обід же він може змінитися дрібним дощем, який негативно позначається на зовнішньому вигляді хутряного виробу. Погодьтесь, так хочеться якомога довше зберегти чудовий вигляд норкового чи песцевого кожушка, придбаного в онлайн-бутику chicly-furs.com, а для цього потрібно дотримуватись певних правил.

Отож, щоб усунути наслідки з «мінімальними втратами», слід вчинити так: прийшовши додому в мокрій шубі, постарайтеся відразу ж її просушити, але пам’ятайте, що хутряні вироби ні в якому разі не можна сушити поблизу радіаторів опалення, кондиціонерів і т.п. Не варто також використовувати фен. Адже такі «потрясіння» лише погіршать результат. Шуба повинна висохнути без стороннього втручання: повісьте її на плічка в кімнаті. Ні в якому разі не сушіть хутряний виріб в закритому шафі.

Після того, як шуба просохне в сухому приміщенні з кімнатною температурою, її слід розчесати. Для цих цілей чудовим чином підійде гребінець з дрібними зубами. При розчісуванні слід також дотримуватися певних правил: спочатку по «шерсті», потім - проти. Це необхідно для того, щоб кожна ворсинка зайняла своє місце. Після цього її необхідно трохи струснути, а потім провести по ворсу рукою. Це правило актуально для всіх хутряних виробів, крім каракуля.

У тому випадку, якщо ваша улюблена шубка промокла під дощем досить сильно, то «привести її до тями» допоможе кваліфікований фахівець. Не полінуйтеся, віднести виріб до нього, в іншому випадку шуба може просто втратити форму і прийти в непридатність.

Само собою, хутро також може забруднитися, звичайно, в цьому випадку воно потребує чищення. Прати натуральне хутро категорично не можна. Найбільш оптимальним варіантом в даному випадку стане звернення в спеціалізовану хімчистку. Якщо цей варіант для вас не годиться, то можна спробувати один з наступних народних способів:

- Підходить для невеликих забруднень. Слід взяти ватний тампон, змочений в спирті, і протерти ним забруднену ділянку.

- Якщо забруднення носять більш масштабний характер, то радимо нагріти на сковороді висівки і посипати ними шубу. Через деякий час слід змахнути висівки за допомогою щітки. Для шуб, пошитих з хутра зайця, каракуля і т. п., замість висівок можна використовувати чисту вівсяну муку.

- Для чищення шуби з норки існує спеціальний спосіб. Необхідно взяти ганчірочку і змочити її в очищеному бензині, ганчірочкою слід відтерти пляму. Для того, щоб позбутися від запаху бензину, можна використовувати крохмаль. Правда, не переборщіть з ним, так як він досить сильно приваблює моль і, крім того, важко виводиться.

- Існує і ще один досить цікавий спосіб, він має на увазі використання звичайного шампуню для волосся. Пропорції в даному випадку повинні бути наступними: одна ложка шампуню на склянку води, отриманою сумішшю слід почистити забруднені ділянки хутряного виробу. Потім необхідно протерти шубу чистою бавовняною ганчіркою.

- Жінки, які користуються тональним кремом, не повинні носити виріб без шарфа, звичайно, при наявності на ньому високого коміра, оскільки плями від крему неможливо вивести з хутра навіть у професійній хімчистці.

- Складно, але можна вивести з шуби жуйку. Тут потрібно бути гранично обережним, щоб на виробі не залишилося пляма без хутра. Отже, перш за все необхідно витягти ті частини жуйки, які «сидять» не надто міцно, з іншою частиною доведеться повозитися. Для цього візьміть лід, загорніть його в щільний целофан і прикладайте до жуйки. Затверділі частини будуть досить легко відділятися від ворсинок. Залишки можна акуратно зчесати за допомогою гребінця.

- Для видалення плям від вина або кави радимо скористатися розчином спирту. Втім, цей спосіб не підходить для мутонових шуб.