Дивовижна гнучка китайська кувалда

Китайська продукція з кожним днем ​​все більше і більше входить в наше життя. І кожен раз їх умільці створюють щось нове. Але, виявляється, ще не всі китайські винаходи дійшли до нас. Як щодо звичайного молотка і кувалди?

На сайті компанії “Сезон-ХозТорг” https://season-hoztorg.com.ua/dom-sad-ogorod/instrumenty/molotki-kuvaldy-topory/ ви зможете по вигідним оптовим цінам придбати молотки, кувалди, сокири, а також безліч інших якісних товарів господарського призначення.

Насправді в китайських інтернет магазинах дійсно присутня велика кількість корисних предметів і речей. Але простій людині швидко знайти щось реально потрібне  побуті і не дуже дороге досить важко. Як через їх величезну кількість і асортимент, так і в багатьох випадках через їх сумнівну якість. Втім трапляються і досить цікаві екземпляри.

Для прикладу, ви тільки подивіться на цей молоток (чи то правильніше - кувалду) з ручкою, що гнеться, який, як стверджують деякі джерела, повсюдно використовується на китайських будівельних майданчиках і виробництвах. Відеоролик процесу роботи з гнучкою кувалдою стрімко набирає популярність.

Здається на перший погляд, що така особливість тільки псує його, і перед нами горезвісна сумнівна китайська підприємливість. Або ж над робочими вирішили познущаютися, видавши їм бракований інструмент? Але не все так однозначно.

Варто зазначити, що згідно із законами фізики, чим більше плече, тим більше прикладений момент сили. Ви ж пам’ятаєте звичні нам інструменти? Чим ближче до краю ми візьмемося за ручку молотка, тим швидше заб’ємо цвях. Отже, цілком реальний факт ефективності інструменту з такою довгою рукояткою. Що ж стосується гнучкості, мабуть, азіати вважають, що “пружинна” властивість надає інструменту додаткову кінетичну енергію, значно прискорюючи його до моменту удару. Однак, той факт, що такі кувалди не використовують більш ніде в світі, наштовхують на думку, що все-таки традиційні кувалди з жорсткою ручкою мають вищу потенційну енергією, опиняючись набагато ефективнішими в роботі.

Ну, взвгалі-то тут все ясно: здатності пригнічувати віддачу на руки під час роботи і забезпечити більшу продуктивність (чому це до цих пір у нас щось подібне не застосовується?). Головне, навчитися такою кувалдою користуватися, і точно розраховувати, куди вона прилетить, а то можна в могилу колегу відправити, наприклад, або ж і самому на лікарняне ліжко потрапити.