Рідкісні монети IX століття знайдені в датському болоті

Археологи знайшли винятковий монетний скарб в болоті в околицях данського міста Рібе. Більше 250 знайдених там монет були викарбувані в часи короля Гудфреда (помер в 810 році) - першого з правителів Данії, про існування якого збереглися надійні свідчення в історичних джерелах.

Першу монету на цьому місці знайшов на початку 2018 року археолог-любитель. Він повідомив про знахідку до Музею Південно-Західної Ютландії. Вчені побачили, що монета дуже рідкісна - на одній її стороні було зображено стилізоване обличчя, а на інший олень і змія. Раніше було знайдено всього одинадцять подібних монет.

Влітку співробітники музею почали пошуки навколо місця, де була знайдена перша монета. За два дні вони знайшли ще 172 монет з обличчям і оленем зі змією, а також дві монети іншого типу, де на одній стороні був корабель вікінгів, а на іншій все ті ж олень і змія. Монети були розподілені по ділянці в формі овалу розмірами приблизно 50 на 15 метрів. Такий розподіл характерний для монетних скарбів, які зазнали впливу багаторазової оранки. Мабуть, спочатку монети були закопані в мішку або іншому контейнері, але він зотлів від часу, а монети розподілилися в товщі грунту. У жовтні пройшов ще один етап розкопок, який приніс 77 монет типу «особа - олень» і одну монету типу «корабель - олень». Археологи відзначають прекрасний стан знайдених монет.

Монети датуються першою половиною IX століття, коли Данією правил король Гудфред або його нащадки. В історичних хроніках описуються війни, які Гудфред вів з Карлом Великим, а його син Хорик I - з сином Карла Людовіком Благочестивим. А ось про їх грошову політику відомо дуже мало, тому знахідка великої кількості монет цього часу вельми важлива.

В настоящее время вопрос об оценке монет и ее особенностей очень распространен и представляет особый интерес. Если Вы хотите получить честную и бесплатную оценку монет, Вы можете воспользоваться услугами нашего сайта. Следует выполнить несколько простых шагов, чтобы узнать стоимость монеты прямо сейчас.
Самый быстрый и лучший способ продать свои коллекционные монеты - это обратиться к экспертам в сфере нумизматики в Интернете, который позволяет мгновенно оценить вашу коллекцию монет, а также помочь в продаже ваших монет в любой стране(городе) по всему миру. Что касается оценки монеты, это самый важный аспект в продаже / покупке монет.
То, что мы предлагаем бесплатно, - это своевременная экспертная оценка сохранности(ценности) монет в соответствии с высокими стандартами